Politik

Buzzfeed, Vox, Intercept, Mic, Medium, hur får vi våra nyheter om USA?

buzzfeed

Innan webben kom så fick de flesta svenskar som var intresserade av USA sina nyheter från svenska tidningar och Radio/SvT. Och kanske också från Voice of America.

Sen kom webben och vi började läsa New York Times och Washington Post och andra amerikanska tidningar. Idag skulle jag gissa att många svenskar följer USA på CNN medan de mer högerinriktade får sina nyheter från Fox

Men medierna utvecklas i rasande fart och idag har vi Buzzfeed, Vox, Mic, The Intercept och Medium, för att bara nämna några av de nya medierna. Som inte alla är heltäckande medier men ändå viktiga och inflytelserika.

Vilket leder till frågan, vilka amerikanska nyhetskällor använder ni som läser den här bloggen?

Själv ögnar jag igenom jag New York Times, Washington Post och Wall Street Journal, och kollar Time och Wewsweek. Jag kollar också den utmärkta the New Yorker och the Atlantic och även Christian Science Monitor och givetvis mängder med IT-nyheter, som Evan Williams Medium. Jag kollar också The Nation och Democracy Now.

Jag ser aldrig på amerikansk TV men brukar kolla radiostationen NPR

Om någon har några tips vore det intressant att höra.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

11 thoughts on “Buzzfeed, Vox, Intercept, Mic, Medium, hur får vi våra nyheter om USA?

   1. San

    Någon källa för världsnyheter är Fox News inte, men Fox News vet man var man har. Det är som en ledarsida för den konservativa rörelsen. När Chris Wallace eller Megyn Kelly intervjuar andra republikaner så kan det trots allt bli intressant och de kan faktiskt ställa obekväma frågor.

    CNN är bara sensationalism, en kvällstidning/tabloid som TV nyheter. De mjölkar ur varje katastrof inabsurdum. När Trump inte skulle i debatten så ägnade de varenda minut under dygnet åt att diskutera detta med experter av olika slag, helt oberoende av vad som hände i resten av världen.

    Men som sagt ingen av de där 24 timmars nyhetskanalerna är någon vidare bra källa för nyheter. Men ska man följa politik så går det att hitta intressanta intervjuer på Fox News och MSNBC, så länge man behandlar det som en partsinlaga.

 1. christoffer

  Får mina usanyheter genom mitt sociala flöde. Där är det Buzzfeed (med subdivisioner) NowThat (mkt intressant upplägg) Vice, Vired (tekniken) Huffington Post, även NOLA.com och de två större tidningarna i Detroit. USuncut för det socialistiska nyheterna som inte kommer fram på andra ställen

Comments are closed.