Politik

Modeindustrin omfamnar Snapchat men vet inte riktigt hur man ska använda den populära appen

Vi lever in en värld av appar och vill man nå ut till de penningstarka kidsen så gäller det att förstå vilka appar dom använder och hur dom använder dom.

Som SnapChat som är populärt i Sverige för att hålla kontakt med sina bästa vänner, och inte som Instagram med en massa följare. Så förstår jag det i alla fall.

Elizabeth Payton skriver i New York Times om hur den penningstarka modeindustrin nu experimenterar med hur man ska använda Snapchat för att nå ut till alla modeintresserade tjejer.:Fashion Industry Scrambles to Find a Use for Snapchat

Valentino, Stella McCartney, Louis Vuitton, Carolina Herrera and Michael Kors have all used Snapchat to offer behind-the-scenes glimpses of their women’s wear shows in the past 12 months. Burberry, often an early adopter of new media approaches, posted teasers to the service before its London Fashion Week show — alongside quirky cameos from front-row stars like the Vogue editor Anna Wintour and the model Cara Delevingne.

But how to accurately measure the commercial value of campaigns that vanish after 24 hours? Labels insist that creating Snapchat stories — like all social-media marketing — is less about driving short-term sales than it is about building long-term brand equity. But after flashy and much-trumpeted arrivals on the platform, companies such as Louis Vuitton and Michael Kors went quiet, and some industry experts say the fashion world needs inspiration to turn that camera flash into cold, hard cash.

Och kan man bara vaska fram ett sätt att göra Snapchat till en komponent av alla modevisningar så kan det hjälpa till att sälja sälja och åter sälja.

Jag skulle gissa att ingen som läser den här bloggen använder Snapchat, men väl Instagram. Som jag själv använder.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Modeindustrin omfamnar Snapchat men vet inte riktigt hur man ska använda den populära appen

  1. Johnny

    Självklart har man Snapchat installerat, men har tyvärr inga kompisar som använder appen. Det handlar mest om att ta fotografier och Selfies samt kunna skriva text direkt på fotografiet och snabbt skicka dem till kompisar.

Comments are closed.