Politik

Syrien, efter vapenvilan: demonstrationerna mot Assadregimen fortsätter

Demonstration against Assad regime in Aleppo, Syria

Efter den vapenvila som utropats i Syrien så återupptas de fredliga demonstrationerna mot Assad-regimen omedelbart. Och det ställer Putin-regeringen inför ett klart dilemma. Utan ryska bombningar kommer Assad-regimen inte att överleva.

Hur det kommer att gå är därför inte svårt att se.

Anne Barnard skriver i New York Times: Syrian Protesters Take to Streets as Airstrikes Ease

Under the slogan “The Revolution Continues,” demonstrators waved the green, white and black pre-Baathist flag adopted during the early, largely peaceful stages of the revolt, before the proliferation of armed Islamist factions with black jihadist banners.

It was impossible to gauge what percentage of Syrians the demonstrators represented, out of the millions living in insurgent-held areas or, for that matter, in government-held areas or living as refugees abroad. But many protesters, reached by telephone and text message, said they aimed to show that they were determined to resume demonstrations asking for the ouster of President Bashar al-Assad as soon as there was even a partial respite from airstrikes by the government and its Russian allies.

Samtidigt visar demonstrationerna den återvändsgräns som Putin befinner sig i. För han kan knappast bomba sig fram till seger i Syrien, hur gärna han än må vilja. En enkel lösning för Putin vore att göra sig av med Assad. Hur han väljer kommer vi snart att få se.

Pressklipp:
DN,SvD

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Syrien, efter vapenvilan: demonstrationerna mot Assadregimen fortsätter

  1. Johnny

    Har du censurerat, känner du dig god och fin nu? Demokrati och yttrandefrihet är uppenbarligen inget för dig. Fullständigt värdelösa diktaturfasoner. Du är värre än Assad.

Comments are closed.