Politik

Amazons Alexa populär på Hackathon runtom USA

Tags:

Amazons Echo som också kallas Alexa är en WiFI-uppkopplad röstigennkänningspryl som förstå och utföra enklare direktiv från användaren.

Det är lätt att se hur en sån här pryl kan bli väldigt nyttig om några år när den blir intelligentare och kan kopplas till andra WiFi-uppkopplade tjänster. Alexa har varit mycket populär på ett flertal Hackathon som jag har varit på nyligen, kanske mest för att man kan bygga sina egna appar i Alexa.

Dom demon som jag såg sist var dock inte speciellt framgångsrika. Hackarna fick säga om och Alexa gav ofta fel svar. Vilket kan ha berott på bruset i den stora salen i bakgrunden och hackarnas dåliga engelska.

Men trots det är det lätt att föreställa sig morgondagens villa eller våning om säg tio år med en sån här rösttjänst i varje rum som känner en och kan utföra olika tjänster.

Om någon själv har erfarenhet av Alexa vore det kul att höra.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien