Politik

HandUp, gräsrotsfinansierade app för hemlösa i San Francisco passar in för tiggare i Sverige

HandUp är en innovativ, gräsrotsfinansierad app skapad av Rose Broome i San Francisco för de stora mängder med hemlösa i en stad med stora mängder hemlösa.

Det viktiga med appen är att den hjälper människor som vill hjälpa göra det på rätt sätt. Som t.ex. genom att ge presentkort istället för kontanter för att på det sättet få slut på det öppna tiggeriet.

Kevin Fagan skriver i San Francisco Chronicle: Rose Broome uses crowdfunding to offer hope to homeless

Three years ago, 34-year-old Broome invented a crowdfunding program to raise money tailored to individual homeless people. She called it HandUp, and to date, it has helped 1,637 people with more than $1.07 million funneled through her site — and she’s just getting started.

“I don’t have all the answers; I have a lot of questions,” said Broome, whose innocent-seeming sincerity belies the steely, no-nonsense interior of someone who knows how to hammer home deals. “But as a person who has worked in tech, I have seen how new ideas are nurturing and encouraging.”

Jag hade väntat mig att finna hundratals och åter hundratals tiggare i Barcelona, men till min förvåning så fanns det nästan inga alls. Betydligt färre än i svenska småstäder. Något som visar att tiggeriet är något som går att hantera samtidigt som man kan hjälpa de hemlösa till ett bättre liv genom riktad hjälp.

Pressklipp:
DN

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien