Politik

#encryption Pressfriheten bara ett offer för President Obamas kampanj för att inskränka krypteringen i USA

20141201 Hong Kong Umbrella Revolution #UmbrellaMovement #umbrellarevolution #gh4

Medborgarrättsdemonstrationer i Hong Kong för två år sen.

Pressen I USA har börjat få upp ögonen för hur radikalt president Obama kommer att förändra USA om han lyckas driva igenom sina planer på att tvinga IT-företagen i USA att minska kryptografin och ge säkerhetstjänsten tillgång till medborgarnas data. I takt med att USA digitaliseras så betyder det att myndigheterna kommer att få tillgång till mängder med data om varje enskild medborgare, data som inte ens finns idag. Inklusive data om våra hem, våra barn, deras digitala leksaker, våra patientjournaler osv i all oändlighet.

Och som Nico Sell och Gilman Louie skriver på TechCrunch så har FBI och NSA och CIA redan tillgång till mängder med information om varje enskild amerikansk medborgare. Men man vill ha mer och man vill begränsa medborgarnas och IT-företagens rätt att införa kryptografiteknologier som myndigheterna inte kan lösa. The two misconceptions dominating the encryption debate

The first key assumption is that law enforcement does not have enough data to combat crime and must therefore boost its capability to intercept and decrypt web communications. Let’s look into what data the government already has access to and whether it is being utilized effectively.

The majority of global networks – including Facebook, Google, Twitter and Skype – operate with full visibility into user accounts and often their activities, rendering this data available to law enforcement with a warrant request. That includes metadata, a rich unencrypted layer in our expanding profiles – who we talk to, where and how often, where we spend time and with whom, and what our interests are……

If mandated, today’s crypto backdoor is likely to become a “ticking time bomb,” open to exploitation by foreign intelligence and criminals harvesting data and communications. With the Web being a borderless global space, intelligence needs to be targeted, expensive and therefore accessible to only the most sophisticated state actors. Otherwise, we risk weakening everyone’ security to harvest data without a cause to the detriment of our own rights, economic freedoms, and political stability.

The demand for compelled cooperation to alter technology against public interests has a powerful negative impact on the relationship between the industry and the government. It not only limits the possibility for every-day open and effective collaboration, but also creates a deep distrust at a time when cyber threats are rising, requiring all of us to work together to strengthen the security of our critical information systems.

Inte att förglömma är också den djupa misstänksamhet som man nu skapar genom sin offensiv mot IT-företagen i Silicon Valley. Företag vars hjälp man behöver för att bygga säkra system för Pentagon och CIA.

Och om USA:s journalister inte längre kan använda säkra kryptosystem så kommer den fria pressen också att tystna. Något som Obama-regeringen inte tycks ägna en tanke, så länge som man kan skapa sitt kryptonirvana där medborgarna inte har rätt att kryptera sina egna kommunikationer utan måste använda kryptosystem som lätt kan läsas av NSA, FBI, CIA och alla andra förkortningar.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

5 thoughts on “#encryption Pressfriheten bara ett offer för President Obamas kampanj för att inskränka krypteringen i USA

 1. Christer W

  En bra läsning för att få en bild av vad som ligger bakom kontrollbehoven är,
  rädslans filosofi av Lars. Fr. H. Svendsen.

  När man läser den så framkommer det hur små och förskrämda maktmänniskor med makt eller utan makt egentligen är.

 2. ~Charmkvarken~

  Inte ens ”Skogsliv vid Walden” skulle funka i dag. En regntung dag knackar väl NSA-agenter på dörren och kräver kryptokoden till de oregelbundna röksignaler man påstås sända upp.

  1. Lennart

   ~Charmkvarken~ ja det här är något som få trodde skulle ha varit möjligt. Det håller på att förändra samhället på ett sätt som vi idag inte ens kan överblicka.

 3. Johnny

  Pressfrihet är miljardärers rätt att äga gigantiska mediaföretag och att hjärntvätta befolkningen efter behag med vilka lögner som helst.

Comments are closed.