Politik

Flyg första klass på Air France, lyxigare kan det inte bli

Jag gillar att flyga och att resa men tyvärr så har jag bara flugit första klass ett fåtal gången. En gång från Dallas till Sao Paulo i Brasilien och sen ett par gången här i USA.

Varje gång har jag blivit uppgraderad och även om planen inte var lika lyxiga som Air France på videon ovan så var det bättre än att sitta hopklämd i turistklass.

Men hur är det att flyga första klass? Videon ovan visar att det inte alls är dumt även om det kanske inte är värt de fantastiska summor som man måste betala.

Men det är kul att se hur de rikaste en procenten flyger. Ja det kanske inte är riktigt sant. För det finns två nivåer av lyx ovanpå första klass. Den första är andelsjettar, som är precis som andelslägenheter med för den som vill flyga i sitt egen privatplan.

Och sen har vi givetvis de riktigt rika som har sina egna privatplan.

Men om man ser på videon ovan så handlar första klass mest om att man inte behöver fälla ihop benen och sen att man får en himla massa mat.

Inom parentes är det också intressent och rätt ledsamt att all flygbolagsreklam uteslutande handlar om första klass. Jag tror aldrig att jag har sett någon reklam om turistklass.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Flyg första klass på Air France, lyxigare kan det inte bli

  1. Erik F.

    Rikaste procenten. Det är väl du och jag det och inte sjutton åker vi första klass. Man måste nog upp till rikaste hundradelen eller mer därtill för att hitta förstaklassresenärer.

    1. Lennart

      Erik, det är intressant att se hur många unga man ser i förstaklass när man går ombord. Jag skulle gissa att 50% av alla förstaklasspassagerare är företagsfolk som uppgraderar, medan resten är de riktigt rika. Men givetvis inte de allra rikaste som flyger privat.

Comments are closed.