Politik

Sony PlayStation VR, virtuell realitet allt populärare, men för vad då?

Virtuell Realitet är en teknologi som man ofta ser på Hackathon men som aldrig riktigt lyckas bli lika populär som dess förespråkare tror. Att VR passar bra till dataspel är självklart, men passar det också till något annat? Sony satsar i alla fall på VR med Sony PlayStation VR.

Brian X. Chen skriver i New York Times: Sony PlayStation VR Will Cost $399 When It Arrives in October

Sony Computer Entertainment is hoping to ride the coattails of its top-selling game console, the PlayStation 4, to gain traction in a new market: virtual reality.

On Tuesday, the company said its PlayStation VR, its virtual reality headset that connects with a PlayStation 4, would cost $399 when released in October. The PlayStation VR includes a 5.7-inch screen and multiple sensors for 360-degree head tracking, or the ability to follow where the viewer looks.

In order to use the virtual-reality accessory, consumers will also have to buy the PlayStation Camera, which costs $44. When combined with the price of a PlayStation 4, which is $349, the total cost of owning a PlayStation VR system would be roughly $800. Some consumers may also buy The Move, Sony’s motion-based controller, which costs $40, to use with the new device.

När VR börjar användas på andra områden än för film och dataspel så kommer vi att kunna avgöra hur populär den verkligen kommer att bli. Och för att den ska bli riktigt populär så måste glasögonen bli mycket lättare och avsevärt mycket billigare.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien