Politik

#encryption, GovOS. Är president Obama verkligen beredd att fängsla Apples kryptografiexperter?

tim-cook-steve-jobs

President Obamas bärsärkagång mot USA:s mest ikoniska företag fortsätter. Om inte Apple minskar sin kryptering och ger USA:s alla spionorganisationer tillgång till sina produkter så kommer, ja vad kommer att hända då? Jo en federal domare eller kanske HD kommer eller kanske Kongressen, kommer att beordra Tim Cook att beordra sina kryptografiexperter att öppna iPhone genom att skriva en hack som ger FBI tillgång till innehåller i alla Apples iPhone.

Men vad händer om kryptografiexperterna vägrar? Att utföra en sån order, som går stick i stäv med allt som Apple står för, skulle för alltid förstöra deras liv och karriärer och göra dom till paria i Silicon Valley och hela västvärlden.

John Markoff, Katie Benner och Brian X. Chen skriver i New York Times: Apple Encryption Engineers, if Ordered to Unlock iPhone, Might Resist

If the F.B.I. wins its court fight to force Apple’s help in unlocking an iPhone, the agency may run into yet another roadblock: Apple’s engineers.

Apple employees are already discussing what they will do if ordered to help law enforcement authorities. Some say they may balk at the work, while others may even quit their high-paying jobs rather than undermine the security of the software they have already created, according to more than a half-dozen current and former Apple employees.

Among those interviewed were Apple engineers who are involved in the development of mobile products and security, as well as former security engineers and executives.

The potential resistance adds a wrinkle to a very public fight between Apple, the world’s most valuable company, and the authorities over access to an iPhone used by one of the attackers in the December mass killing in San Bernardino, Calif.

It also speaks directly to arguments Apple has made in legal documents that the government’s demand curbs free speech by asking the company to order people to do things that they consider offensive.

Ja om dom vägrar så kommer FBI och tar dom.

Kan president Obama verkligen tvinga Apples krypteringsexperter att göra något som dom anser vara omoraliskt och olagligt? Och är president Obama verkligen beredd att sätta några dussin av USA:s mest framträdande krypteringsexperter i fängelse och krossa Apple?

Vi kommer snart att få se.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien