Politik

Flygplansbloggen: flygentusiaster som bygger avancerade flygsimulatorer

Jag måste erkänna att jag är väldigt intresserad av allt som har med flyg att göra. Det beror delvis på att jag flyger litet då och då men också på att jag är intresserad av datorteknologin som används i dagens flygplan. Alltifrån Aircraft Flight Control System till Autopiloten och alla de olika signalsystem som dagens modernaste flygplan använder.

Idag har många piloter små lätta GoPro-kameror i cockpit på vilka man kan följa deras flygningar in i minsta detalj. Det har nästan blivit en del av flygbolagens marknadsföring.

Och sen har vi flygentusiasterna som bygger sina egna avancerade flygsimulatorer och flyger världen över från sina vardagsrum. För litet över $5000 kan du köpa en fungerande flygsimulator för ett Cessnaplan men riktiga entusiaster föredrar alltså att bygga sina egna simulatorer.

Och om någon själv har en flygsimulator så vore det kul att höra.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien