Politik

Är du intelligent nog att köpa och installera en ny skrivare?

MF229dw

Det är inte ofta man behöver pappersdokument i dagens digitala samhälle, men ibland måste man. Så frun säger att nu måste vi banne mig köpa en ny skrivare. Och man ställs inför ett val av flera hundra olika skrivare. “Du jobbar ju med datorer, det är väl en baggis för dig” säger hon. Jag ska fråga äldste sonen vad han har säger jag, och får till svar att “det gör du alltid, du vet att han inte tycker om det, det här får du banne mig sköta själv”.

Så man kollar recensionerna på Amazon och amerikanska Consumer Report och sen kastar man pil och sen hittar man en som inte verkar direkt sämre än alla andra.

Den kommer efter bara tre dar och är stor som ett mindre kylskåp. Och nu är det bara att sätta på den. Hmm, det är inte bara att sätta på den.

Var stoppar man in papperet. Finns det ens rätt kabel med. Hur kopplar man in den till sitt bredband?

Canon inser att ingen kan läsa deras manualer så man har ett litet plast-ark med några bilder på, men dom är inte mycket bättre än manualerna.

Hade det inte varit för de YouTube-videon som an idag hittar på alla prylar som överhuvudtaget finns så hade det blivit jättesvårt.

Problemet är att Canon inte designar sina skrivare för människor. Ta en sån enkel sak som var jag ska stoppa in papperet. Det finns tre olika platser som är möjliga men ingen klar anvisning till “stoppa in papperet här”. Skrivaren kommer med en Ethernetkabel men inte med någon USB-kabel.

I sin idag klassiska bok om design The Design of Everyday Things skrev Donald Norman om hur man designar vardagsprylar genom att fokusera på användaren.

Något som uppenbarligen inte är Canons starka sida. I alla så funkar skrivaren, även om det inte borde så komplicerat att installera den.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien