Politik

Hur bra är ditt minne, så här förbättrar du det

Hur bra är ditt minne? När man är litet så är det fenomelant och när mina barn var små så brukade jag be dom minnas saker åt mig.

Idag gör jag ofta presentationer med en mängd tekniska förkortningar. Så för att vara säker på att komma ihåg vad dom alla betyder så brukar jag skriva dom i mycket liten font längst ner på OH-bilden där dom knappast syns.

Det finns också sätt att träna sitt minne, som Austin Frakt skriver om i New York Times: An Ancient and Proven Way to Improve Memory; Go Ahead and Try It

You can test the method for yourself. If you’re like most people, you would not easily commit to long-term memory a 10-item shopping list. But I bet you could remember it — and for more than a few minutes — if you first visualized it along a walk through your house: The entryway of your house is festooned with toilet paper; your kitchen sink is full of lobsters, dancing; a bathtub-size stick of butter melts on your dining room table; your family is singing karaoke in a swimming pool of hummus in your living room; your hallway is so full of grapes you cannot avoid crushing them with each step; your stairway has a runner of lasagna noodles slippery with tomato sauce; a mooing cow is being milked in your bedroom; stalks of corn grow down from the ceiling in the spare bedroom; a crop of multicolored mushrooms blooms in your shower.

I framtiden kommer vi givetvis att kunna googla våra minnen, något vi redan faktiskt på Google.

Men under tiden så kan såna här minnestricks vara bra att kunna.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien