Politik

Apple, Netflix och Hollywood, filmindustrin och Silicon Valley allt närmare varandra

Netflix

Kalifornien är berömd för tre saker. För det gigantiska jordbruksområdet Jan Joaquindalen mellan San Francisco och Los Angeles, för Silicon Valley och för Hollywood. Hollywood och Silicon Valley har länge kommit närmare varandra. Det datormonbaserade videouthyrningsföretagetNetFlix ligger i Los Gatos i södra Silicon Valley och filmstudion Pixar ligger i Emeryville strax öster om San Francisco.

Emily Steel skriver i New York Times om hur Apple nu också försöker konkurrera med NetFlix och skapa sin egen teveserie : Apple’s First Foray Into Original TV Is a Series About Apps

Apple’s ambitions to go head to head with Netflix and create its own lineup of exclusive movies and TV shows has long been the subject of much chatter and speculation.

But its first original TV project — a nonscripted series about apps — might sound more like a marketing campaign than a blockbuster production.

Apple announced on Thursday that it was working with the entertainer Will.i.am and two veteran TV executives, Ben Silverman and Howard T. Owens, on a new show that will spotlight the app economy.

“One of the things with the app store that was always great about it was the great ideas that people had to build things and create things,” Eddy Cue, Apple’s senior vice president of Internet software and services, said in an interview.

Details about the production are scant, and it was unclear how directly the show would promote or refer to Apple’s own app store. Executives declined to discuss specifics, such as financing, title, timeline, storylines, episode length or how people will watch the show.

Utvecklingen i Silicon Valley blir allt mer intressant. Tesla är ett bilföretag och Google jobbar med självstyrande bilar. Apple jobbar också mer en topphemlig självstyrande bil och nu alltså också med sina egna teveprogram.

Och Silicon Valley kommer säkert också att förgrena sig ytterligare.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien