Politik

Mot lagen men ändå billigare, sjukvård för papperslösa i USA

Dr. Breuder Nursing Lab Simulation 2013 27

Trots Obamacare så saknar över 30 miljoner amerikaner sjukförsäkring. För dom så är deras enda chans att få hjälp om dom blir sjuka att gå till närmaste akutmottagning och hoppas att läkarna kan lappa ihop dom innan dom återigen skickas ut på gatan.

För de papperslösa gäller samma sak. Men ett ental progressiva kommuner har börjat erbjuda sjukvård för de papperslösa eftersom man inser att det blir billigare än att låta dom använda akutmottagningen.

Louise Radnofsky skriver i Wall Street Journal: Illegal Immigrants Get Public Health Care .Despite Federal Policy. Although Affordable Care Act provides them no insurance, 20 big counties treat them anyway

A Wall Street Journal survey of the 25 U.S. counties with the largest unauthorized immigrant populations found that 20 of them have programs that pay for the low-income uninsured to have doctor visits, shots, prescription drugs, lab tests and surgeries at local providers. The services usually are inexpensive or free to participants, who must prove they live in the county but are told their immigration status doesn’t matter.

Whether such programs are appropriate is a matter of debate. Many voters believe it is unfair to use tax dollars to help immigrants when American citizens struggle, and that doing so encourages illegal immigration. At the same time, American hospitals are required by law to screen and stabilize any patient, regardless of his or her ability to pay, which means taxpayers already are committed to paying for care in its most expensive setting.

County politicians figure it is cheaper, safer and easier to give basic health services to immigrants who can’t get insurance than to treat them only in the county’s emergency rooms.

Att förebyggande sjukvård är betydligt billigare än att skicka miljoner amerikaner till akutmottagningar är något som hittills inte har varit politiskt accepterat. Vilket också är orsaken till att de amerikanska sjukvårdskostnaderna är så höga.

Ett mycket bra initiativ. Liksom att låta de papperslösa ta körkort. För de flesta amerikaner är det bättre att de papperslösa kör illegalt och dödar några tusen amerikaner per år än att dom får ta körkort.

Men i sociala frågor har USA aldrig varit speciellt logiskt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Mot lagen men ändå billigare, sjukvård för papperslösa i USA

  1. Johnny

    Visar på hur viktigt det är att stoppa all illegal invandring och snabbt utvisa alla kriminella migranter som inte har laglig rätt att vistas i landet innan kostnaderna eskalerar.

Comments are closed.