Politik

Katastrof för Apple och mobilindustrin, FBI bryter sig in i iPhone

Tags:

tim-cook-steve-jobs

FBI har tydligen tagit hjälp av det det israeliska säkerhetsföretaget Celebrite för att forcera Apples kryptering och visa världen hur enkelt det är att bryta sig in iPhone. Något som Apples VD Tim Cook var övertygad skulle bli mycket svårt.

Det är nu öppet för Kina, Ryssland och alla andra skurstater att göra detsamma. Plus att NSA, FBI, CIA och alla andra amerikanska spiontjänster nu har fri tillgång till iPhone som visar sig inte alls vara så säker som Tim Cook och Apples säkerhetsexperter tydligen trodde.

Katie Benner skriver i New York Times: U.S. Says It Has Unlocked iPhone Without Apple, Ending Lawsuit

The Justice Department said Monday that it had found a way to unlock an iPhone without help from Apple, allowing the agency to withdraw its legal effort to compel the company to assist in a mass-shooting investigation.

The decision to drop the case — which involved demanding Apple’s help to open the iPhone used by Syed Rizwan Farook, a gunman in the December shooting in San Bernardino, Calif., that killed 14 people — ends a standoff between the government and the world’s most valuable public company. The case had become increasingly contentious as the company refused to help authorities, citing privacy issues.

“The government has now successfully accessed the data stored on Farook’s iPhone and therefore no longer requires the assistance from Apple,” the Justice Department said in a filing on Monday.

Yet law enforcement’s ability to unlock an iPhone through an alternative method raises new uncertainties, including questions about the strength of Apple’s security on its devices. The development also creates potential for new conflicts between the government and Apple. Lawyers for Apple have previously said that the company would want to know the method used to crack open the device. The government may make that method classified.

Givetvis måste Apple nu åtgärda den backdörr som FBI nu har skaffat sig. Men eftersom Apples kryptoteam uppenbarligen inte är speciellt kunniga så är det frågan om hur långt det kommer att ta för Apple att göra sina produkter lika säkra som man har fått sina användare att tro.

Det bästa vore om Tim Cook avgick och hela säkerhetsteamet med honom.

Pressklipp:
DN

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Katastrof för Apple och mobilindustrin, FBI bryter sig in i iPhone

  1. Christer W

    I ett avseende så är det en fördel att det har hänt, för det säger till allmänheten, lita inte på den förinstallerade tekniken.

  2. Bossebus

    Jag tror tyvärr inte på dom goda feerna Goggle eller Applet eller någon annan Fajsbok.

    Gratis reklam är alltid bra.

Comments are closed.