Politik

Framtidens Lego-liknande modulmobiler snart verklighet

En mobil är som en digitalkamera som du visserligen kan ändra vissa saker på men som är avsedd att användas som den är. Men det behöver inte vara så. Och nu kommer modular smartphones eller modulmobiler som är avsedda att göra det möjligt för användaren att lägga till hur många olika Lego-liknande komponenter som helst.

Det talas ofta om revolutioner inom IT, men det här är verkligen en revolution där vi kommer att kunna skapa våra egna mobiler precis som vi vill ha dom. Och det kommer speciellt att gälla mängder med specialdesignade sensorer som kommer att ge de nya mobilerna mängder med ny funktionalitet.

Mycket spännande och inte en dag för tidigt.

Joanna Stern skriver i Wall Street Journal: Smartphones Are Boring: Here’s What Happens Next

These days it’s hard to decide which is more thrilling: watching a new phone announcement or doing laundry while listening to hold music.

A slightly better camera! A slightly brighter screen! Rose gold!

I don’t mean to sound ungrateful. How powerful and accessible smartphones have become over the last decade is one of the greatest technological feats ever. But smartphone design has become as predictable as an Adam Sandler movie.

Except last week, LG’s newest flagship phone landed on my desk, proving that some phone makers are focusing on reinvention and not just refinement. The G5 has a number of tricks: Its bottom half detaches to plug in different modules, it has two rear cameras and it works with LG’s forthcoming virtual-reality headset and 360-degree camera.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien