Politik

George Hotz, hackaren som byggde en självstyrande bil, får riskkapital!

Tags:

Dagens IT-teknologi med dess öppna kodprojekt gör det möjligt för mycket små team att bygga förvånansvärt storskaliga och robusta IT-produkter. Som amerikanska WhatsApp som med 50 IT-ingenjörer byggde ett globalt kommunikationssystem som idag används av 900 miljoner användare.

Det finns oräkneliga exempel på hur produktiva dagens IT-ingenjörer har blivit, och inget är kanske mer slående än den 26-årige hackaren George Hotz hackaren som egenhändigt byggde en självstyrande bil och nu får riskkapital från Silicon Valleys mest respekterade investeringsföretag Andreessen Horowitz.

Chris Dixon från Andressen Horowitz skriver på Medium.com: I wrote a blog post last month highlighting some of the exciting trends in the computing industry. One trend I discussed is the rapid progress in a branch of artificial intelligence called deep learning. Big tech companies are making significant investments in deep learning, but there are also opportunities for startups:

I first met George a few months ago, and, like a lot of people who had seen the press coverage, I was skeptical. How could someone build such an advanced system all by himself? After spending time with George, my skepticism turned into enthusiasm. I tested his car, and, along with some of my colleagues and friends with AI expertise, dug into the details of the deep learning system he’d developed.

I came away convinced that George’s system is a textbook example of the “WhatsApp effect” happening to AI.

George is certainly brilliant (he’s a famous hacker for a reason), and he’s no longer alone: he’s now working with a small team of machine learning experts. But he’s also riding a wave of exponentially improving hardware, software, and, most importantly, data. The more his system gets used, the more data it collects, and the smarter it becomes.

Today we are announcing that a16z is leading a $3.1M investment in George’s company, Comma.ai.

När Google och Tesla jobbar med självstyrande bilar så har dom mängder med IT-ingenjörer. Och att en enda hackare på egen hand kan duplicera vad dom gör är märkligt, för att uttrycka det milt.

Och att A16Z nu satsar på George Hotz är en verklig solskenssaga.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien