Politik

Glöm tidningen, nyhetsbottarna kommer att förändra pressen

Tidningen är som den alltid har varit som densamma i generationer. Jag minns ännu hur mina föräldrar och vi barn samlades kring det lilla köksbordet för att lösa SvD oich UNT som snart var fulla av äggulor. Och än i dag är den mer eller mindre densamma, om vi frånser från äggulorna och att vi idag kan läsa den på nätet.

Men de allt populärare bottarna i form av nyhetsbottar lovar att förändra nyheterna i grunden.

För nyhetsbottar är konversationsbottar som gör det möjligt för oss att föra konversationer om nyheterna. Så istället för att vi får en tidningssida i handen så kommer vi att kunna säga “DNbotten, vad är det som sker i Syrien just nu?”, eller “Hur går det för Bernie Sanders i USA-valet?”
Och så för vi mer eller mindre fullständiga svar, som kan vara plockade från flera olika artiklar och med statistik och siffror om vi så vill. Allt i vår mobil.

Cory Bergman skriver på Medium: Here come the Breaking News bots! Slack, Messenger, Microsoft Office 365

hat has become one of the most popular ways people communicate, both at work and at play. So we’ve been experimenting with ways to join the conversation with ominous-sounding things called “bots.”

It started back in September when we were one of the first brands to launch a Slack app, piping our major story alerts into chat channels. Today we’ve upgraded the app and turned it into a bot that responds to your commands:

/breakingnews follow Tesla

The Breaking News bot dutifully responds:

Following Tesla Motors

Nyheter kommer alltmer att förvandlas till konversationer och det kommer att göra det möjligt för oss att konsumerar våra nyheter på ett helt nytt sätt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien