Politik

Silicon Valley: cykeln på tåget till San Francisco

Bike car on Caltrain

På tåget till San Francisco och Samsung Developers Conference slogs jag av hur många som tar cykeln på tåget till “stan”, som man kallar San Francisco. Nåja, det finns bara en cykelvagn på tåget, men det går många tåg och det här är en utveckling som syns över hela dalen. Unga IT-ingenjörer vill inte längre sitta i den senaste SUV:n utan allt mer cykla till jobbet eller åtminstone på helgen. Och då gäller det givetvis att vara klädd som om man deltog i Tour de France.

Det finns mängder med cykelbanor i Silicon Valley, men, och det är ett stort men, dom är trådsmala och man tvingas cykla bara några centimeter från en strid ström av bilar. Så det är inget som jag skulle göra. Men i varje fall så finns dom.


Bilkulturen är fortfarande helt dominerande i Silicon Valley, med gigantiska bilköer till och från jobbet. Men mitt i alla avgaser så inser allt fler IT-ingenjörer att det är viktigt att leva att aktivt liv. Och att cykeln faktiskt har ritat sig bland vägbetongen är ett mycket positivt tecken.

T.om. på tåget. Och alla bär cykelhjälm.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien