Politik

Kalifornien, kötteder och mordhot mot falska veganer med kött i frysen

Sedan många år har Matthew och Terces Engelhart, som driver en kedja av veganska kändisrestauranger i Los Angeles-området som går under nanet Cafe Gratitude varit några av Kaliforniens mest kända veganer, som har predikat hur viktig veganismen är för veganerna, för samhället och för djuren.

Kändisar har flockats till Cafe Gratitude och pengarna har flödat in. Tills det visade sig att det veganska paret seglade under falsk flagg. Djurrättsaktivister avslöjade att veganförrädarna hade flera stora frysboxar fulla mad kött på sin gård och även själva slaktade djur på gården i Vacaville. Allt medan de utåt spelade rollen som veganer.

Robina Gibb skriver i the Guardian: Famous California vegan restaurateurs under fire over revelation they eat meat

The California-based husband and wife founders of celebrity-endorsed vegan restaurant group Cafe Gratitude say they have received death threats after it was revealed last week that they are raising, slaughtering and eating animals on their farm north of San Francisco.

Matthew and Terces Engelhart, both in their sixties, who opened the first Cafe Gratitude in 2004 and whose celebrity followers have included Gwyneth Paltrow, Beyoncé and Sacha Baron Cohen, countered the firestorm of criticism with a defense of the “regenerative agriculture” methods they now use on their Be Love Farm in Vacaville, calling it a personal choice made in the privacy of their home.

“We started to observe nature and what we saw is that nature doesn’t exist without animals,” Matthew Engelhart told the Hollywood Reporter last week after animal rights activists dug up and circulated blog entries from spring 2015 from the farm’s website, including photos of a freezer full of pastured beef, jars of gravy and Matthew enjoying a hamburger, with posts on their “transition” into meat products after nearly 40 years of vegetarianism.

Så kan det gå. Tusentals veganer i Kalifornien har fått sina illusioner krossade och det enda man undrar över är hur det falska veganska paret, som säger att det här är en ny grej och att dom har blivit omvända till vikten av att äta kött, kan sätta i sig tonvis med kött utan att bli akut sjuka. Det ligger en hund eller kanske t.om. några hundra biffkor begravda i den här härvan.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien