Politik

Sigmastocks, Prisma, Småspararguiden, robotarna invaderar finansrådgivningen

sigmastocks

Robotiseringen av samhället går i allt snabbare fart. Något som man påminns om när man läser Hasse Erikssons intressanta artikel i DN om hur robotar invaderar finansrådgivningen. Något som kommer att ge oss småsparare tillgång till avancerad finansrådgivning till en bråkdel av vad det kostar idag.

Hasse Eriksson skriver i DN: Råd från robotar utmanar banker

Sigmastocks är ett exempel som har startat verksamhet som bygger på robotrådgivning. I deras fall handlar det om aktier. Bolaget har i dagarna inlett ett samarbete med Avanza och Nordnet som gör att tjänsten blivit tillgänglig via nätmäklarna.

Foto: Tomas Ohlsson– Vi sänker kostnaderna så mycket vi kan genom att automatisera. I stället för en procentuell avgift på kapitalet har vi en fast, låg avgift som kunden får betala, säger Nanna Stranne, en av grundarna.

– Vi satsar också på att göra ett aktivt urval av aktier och sedan kan kunden använda vårt verktyg för att köpa aktierna, fortsätter hon.

Ett bolag som är på gång att starta personlig rådgivning för fonder via robot är Prisma.

Ännu ett exempel på hur datormolnen ger oss tillgång till allt mer avancerade tjänster.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien