Politik

Netanyahu mot Israels försvarsminister Generalmajor Yair Golan och ockupationen

The Seperation Wall.

Om en svensk regeringsledamot hade sagt vad Israels försvarsminister Generalmajor Yair Golan nyligen sade så hade en enhällig allians anklagat honom för antisemitism och krävt hans omedelbara avgång.

Vad Generalmajor Yair Golan nyligen sade var att det israeliska samhället visar tecken på “Nazi-liknande beteende”, en åsikt som kommer från en person som knappast kan anklagas för att vara antisemit.

Newsweek skriver: Netanyahu Denounces General for ‘Outrageous’ Holocaust Comparison

Prime Minister Benjamin Netanyahu, contradicting his defense minister, scolded Israel’s deputy military chief on Sunday for suggesting that Israeli society was showing signs of Nazi-like behavior.

The rare public rebuke of a serving general was the latest example of Netanyahu taking action that appeared to put him at odds with top brass in a national debate on moral conduct in the conflict with the Palestinians.

In a speech on Wednesday on the eve of Israel’s Holocaust remembrance day, Major-General Yair Golan evoked a dark time in the history of the Jewish people in calling on Israelis to engage in soul-searching.

“If there’s something that frightens me about Holocaust remembrance it’s the recognition of the nauseating processes that occurred in Europe in general, and particularly in Germany, back then—70, 80 and 90 years ago—and finding signs of them here among us today in 2016,” he said.

Golan’s comments were widely interpreted as comparing behavior of some in Israel with that of the Nazis, who killed six million Jews in the Holocaust of World War Two. In his speech the general made reference to a soldier who shot and killed a wounded Palestinian assailant, who was lying on the ground, in Hebron, in the occupied West Bank, in March.

Det tragiska med ockupationen är hur speciellt de svenska Liberalerna försvarar den med näbbar och klor och gör gemensam sak med Netanyahu.

Man får anta att när Alliansen återfår regeringsmakten i Sverige så kommer Birgitta Ohlsson att förklara Generalmajor Yair Golan icke önskvärd i Sverige.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

4 thoughts on “Netanyahu mot Israels försvarsminister Generalmajor Yair Golan och ockupationen

 1. Christer W

  Det var en automatisk NSA,Fra, etc maskinkoll som skrek till om vad du hade på din blogg Lennart, då väcktes Netanyahus megafonpiga upp.

  1. Lennart

   Christer, jag tänkte faktiskt skriva om det, om hur jag vet att om jag skriver om något speciellt ämne så får jag alltid en kommentar från vem du nu kan vara. Dom bevakar sina revir. 🙂

 2. Ann-Katrin Roth

  Det är ett märkligt uttalande av generalmajoren. Naziliknande? Knappast om man känner till vad som var nazisternas mål. Dock, han har rätt till sin syn och andra har rätt att fördöma hans syn. Tror inte den du älskar att hacka på ens skulle tänka på att förklara denne icke önskvärd i Sverige om alliansen skulle vinna.

Comments are closed.