Politik

Google Home tar upp kampen mot Amazon Echo

Tags:

Amazon Echo är en röststyrd trådlös högtalare som har blivit mycket populär. Amazon Echo som också går under namnet Alexa är som en röststyrd butler som kan kan beordras att spela upp musik och poddar, sätta upp shopping-listor, sätta alarm, spela ljudböcker och informera om väder, trafik och liknande information.

Amazon ser den som navet i framtidens smarta hem. Så att Google nu tar upp kampen med Amazon på det här området är inte förvånande.

David Streitfeld skriver i New York Times:

Google will introduce its much-anticipated entry into the voice-activated home device market on Wednesday, according to people who spoke on the condition of anonymity.

Named Google Home, the device is a virtual agent that answers simple questions and carries out basic tasks. It is to be announced at Google’s annual developers’ conference in Silicon Valley.

Google Home will come to market in the fall — a long time away, given the speed of technology, but Google needed to plant a stake in the ground now. The device will compete with Amazon’s Echo, which was introduced less than two years ago. Amazon has already sold an estimated three million units.

A Google spokeswoman declined to comment.

Virtual agents powered by artificial intelligence are one of the major new battlegrounds for consumer technology. Apple’s Siri, released in October 2011, drew widespread attention but it was the Echo that, after mixed initial reviews, has become a genuine consumer application.

Jag har själv lekt litet med Amazon Echo och är kanske inte sådär enormt charmad av den. Jag kan få liknande hjälp av min mobil. Och jag skulle vilja ha en virtuell betjänt som klarade av betydligt mer komplicerade kommandon.

Men som ett första steg mot framtiden är den helt klart intressant.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien