Politik

Lär dig främmande språk på amerikanska Foreign Service Institute.

Pravda online

Amerikanska UD lägger stor vikt vid att dess personal ska ha bra språkkunskaper. Något man kanske inte skulle tro eftersom alla diplomater idag pratar engelska, men så är det. Dom har länge haft en mycket bra utbildningsmetod där man börjar med att lära sig enkla meningar som man sen broderar ut och ändrar på. Sida upp och sida ner av språkdrillning på samma sätt som Kumon lär sina elever.

Så när jag läste ryska och arabiska ett par terminer så upptäckte jag FSI Languages Courses och deras material, som är helt superba.

Den som vill kolla kan klicka på länken ovan. Man har t.o.m. Svenska för den som är intresserad. Det är speciellt intressant att höra att svenska SFI, dvs Svenska för Invandrare inte lägger nog med vikt på just att lära eleverna utan för mycket vikt på grammatik

Då ligger amerikanska UD:s språkkurser långt före den sortens tänkande.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien