Politik

Terrapattern, snart har vi alla vår egen spionsatellit

Tags:

terrapattern

Att kolla på Google Maps har vi kunnat göra i fler år vid det här laget. Men när spionorganisationerna spionerar från luften så letar dom efter olika mönster. Som t.ex.när CIA letade efter sovjetiska robotbaser på 60 och 70-talet. Den fuktionen har hittills saknats på Google och Bing Maps, men nu har en grupp forskare på Carnegie Mellon University, känd för sin AI-forskning skapat en prototype som gör det möjligt för oss alla att experimentera med mönster-sökning.

Nicola Twilley skriver i New Yorker: Meet Terrapattern, Google Earth’s Missing Search Engine

Terrapattern is the first open-access search tool for satellite imagery. Choose something that catches your eye—a dish farm, a gravel pit, a traffic circle—and Terrapattern will find other things that look like dishes, pits, or circles, pinpoint them on a map, and serve them up as a downloadable set of G.P.S. coördinates. (One of Levin’s friends, a skateboarder, is already using the site to locate empty swimming pools.) Terrapattern was designed by a small team, including Levin, several of his students, the artist Kyle McDonald, and the developer David Newbury. It is intended as a prototype. “Our budget, in terms of the computing power we can afford, makes about twenty-five hundred square miles of the American landscape searchable,” Levin said. For the moment, Terrapattern is limited to Pittsburgh, San Francisco, and New York. According to Newbury, it seems to have a particular gift for finding marinas and bridges.

National militaries and intelligence agencies have long had the capacity to read the global landscape from above. Since the beginning of the Cold War, the United States government has kept a close eye on naval deployments, missile movements, and meteorological phenomena from space.

Terrapattern är inte alls dum och visar vägen mit framtidens intelligenta sökningar med Google och Bing maps. Snart kan vi alla jobba med våra egna spionsatelliter, även om vi måste begränsa oss till Google Maps.

Kolla själva på länken ovan.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

3 thoughts on “Terrapattern, snart har vi alla vår egen spionsatellit

 1. Peter Andersson

  En vapenaffär på en topless beach! Detta måste ju vara den bästa amerikanska affärsidéen någonsin! Vad väntar du på!

 2. Peter Andersson

  Törs man gissa att amerikanska tonårspojkar kommer att använda detta i sommar för att söka efter “topless beaches”? 🙂

  1. Lennart

   Peter. eller “vapenaffärer”, eller båda delarna, det här är USA trots allt 🙂

Comments are closed.