Politik

Missing People och den moderna teknologin. Big data härnäst?

Drone First Test Flight

Svenska Missing People, som inte finns i USA, är byggd på en mycket enkel ide. Man använder Facebook för att lägga ut information om försvunna människor och använder sen SMS för att snabbt kalla in tillgängliga medlemmar till skallgångskedjor.

Ett genialt koncept. När drönarteknologin kom så var det naturligt att man också började utnyttja den, något som i praktiken gav Missing People sitt eget lilla men ändå naggande goda flygvapen.

SvD skriver:

Drönare hjälper jakten på försvunna personer

Med drönare i luften går sökandet efter försvunna personer allt fortare. Men organisationen Missing People vågar inte satsa fullt ut på hjälpmedlet förrän frågetecken om lagar och regler rätats ut.

Runt om i landet har det flugit drönare under Missing Peoples sökinsatser de senaste åren. I lokalföreningarna finnas ofta personer som har såväl drönare som kunskap om hur de får användas.

– De är välkomna till insatserna så länge de har alla nödvändiga tillstånd som krävs, och vi hjälper till att avgränsa sökområdet, säger Peder Schillerström, en av Missing Peoples grundare, till TT.

Sökorganisationen hoppas att ännu fler drönare lyfter på sikt. Men det finns orosmoln på himlen.

Förhoppningsvis kommer myndigheterna inte att förbjuda Missing People från att använda drönare. Och nästa steg kommer kanske att bli Big Data och AI. Gräsrotsorganisationer som Missing People skulle ha alla möjligheter att börja använda annan avancerad teknologi för att bygga upp en bild av en försvunnen person och dennes omgivning för att på det sättet göra det enklare att hitta honom eller henne. Och här är AI och Big Data klara favoriter.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Missing People och den moderna teknologin. Big data härnäst?

    1. Lennart

      Peter, tack, en verklig kul grej! Borde rimligtvis kunna anpassas till barn och åldringar likaså.

Comments are closed.