Politik

Biljettrobotar tar över på Broadway och trissar upp priserna

Broadway

Teatergatan Broadway i New York har fått ett problem med robotar. Inte vilka robotar utan biljettrobotar, automatiserade dataprogram som på några sekunder köper upp alla biljetter som finns till en viss populär föreställning och som sen, efter att ha lagt på några tusen procent, i sin tur säljer ut dom till allmänheten:

Lin-Manuel Miranda berättar i New York Times:
Stop the Bots From Killing Broadway

No. The issue is the widespread use of special automated software called “ticket bots” by third-party brokers, which Eric T. Schneiderman, the New York attorney general, discovered earlier this year during an investigation. His findings are detailed in a report called “Obstructed View: What’s Blocking New Yorkers From Getting Tickets.” Brokers use bots to connect at lightning speed and gobble up as many hot tickets as possible, then offer them on legal resale sites like StubHub.

The investigation confirmed that tens of thousands of tickets to New York events are acquired each year using such software. Brokers who buy tickets using bots substantially mark up the prices — sometimes by more than 1,000 percent — yielding enormous profits.

Kanske läge att strunta i teatern och gå på bio istället?

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien