Politik

Man får inte stjäla skyltar från au-pairers bilar, speciellt inte om man är högt uppsatt Pentagon-anställd

Capitol Hill neighborhood, Seattle

Lyxvilla i Capitol Hill-området i Washington. Villan har ingenting med bilskyltarna att göra.

När en skötsam au pair i Washington plötsligt hittade en liten hotfull handskriven papperslapp under vindrutetorkarna på sin bil så förstod hon inte vad det handlade om. Den lilla papperslappen gjorde gällande att hon inte fick parkera på den gatan och att om hon inte upphörde med det så skulle de okände brevskrivaren se till att hennes arbetsgivare själv skulle förlora sin rätt att parkera på gatan.

När den förbryllade arbetsgivaren skickade ut en förfrågan till sina grannar var det ingen som svarade. Utom att au pairen en morgon upptäckte att någon hade norpat en av hennes två bilskyltar. Hennes värdfamilj satte upp en webbkamera och några dagar senare fångade de den mystiska skylttjuven, som just höll på att skruva bort hennes andra skylt.

Skylttjuven visade sig vara en högst oväntad person, en högt uppsatt anställd på Pentagon! Lyckligtvis obeväpnad

John Woodrow Cox tar upp historien i Washington Post: A warning left on a nanny’s car. License plates stolen. And a top Pentagon official in big trouble.

“I know you are misusing this visitor pass to park here daily,” the April 4 note read. “If you do not stop I will report it, have your car towed and the resident who provided this to you will have his privileges taken away.”

Baffled, the young couple the nanny worked for sent out a message on the community listserv asking for the note’s anonymous author to contact them. No one came forward.

Instead, two days later, the nanny’s license plates were stolen from her decade-old SUV, according to charging documents. Two days after that, another plate was stolen. Then, in late April, the thief struck once more — but this time the couple caught him on a video camera they had mounted inside their home’s front window.

And the alleged culprit? In an only-in-Washington story, police identified him as Bryan Whitman, a top Pentagon official for more than two decades.

Så om du ska till USA som au pair så kom ihåg att ta med dig en webb-kamera. I alla fall om du tänker parkera på gatan nära Pentagon.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien