Politik

Clinton agerar, Vapenlobbyn i fokus för den amerikanska valkampanjen

nyt orlando

Genom att gå i strid mot den fruktade amerikanska vapenlobbyn som har blivit många amerikanska politikers baneman så försöker Hillary Clinton nu staka ut en klar position mot Donald Trump och republikanerna.

De närmaste veckornas opinionssiffror kommer att visa vem som vinner på den här tragiska historien. Som uppenbarligen handlar om en psyksjuk USA-född person som trots att han två gånger blivit granskad av FBI ändå öppet kunde köpa en semiautomatisk automatgevär vars enda möjliga användning är att utföra massmord.

Men det ar varit totalt omöjligt för demokraterna att få republikanerna i kongressen att gå emot Vapenlobbyn. Och det är svårt att tro att något kommer att ändras under det pågående valåret. Snarare tvärt om.

Daniel Nasaw skriver i New York Times: Hillary Clinton Calls for Reinstatement of Assault-Weapons Ban After Orlando Shooting. Presumptive Democratic presidential nominee says gunman ‘used a weapon of war’ to massacre innocent Americans

Hillary Clinton called for the reinstatement of a federal assault weapons ban Monday morning, saying the Orlando gunman “used a weapon of war” to massacre innocent Americans.

In his own remarks, presumed GOP presidential opponent Donald Trump kept his emphasis squarely on the threat posed by jihadists and Muslim immigrants, saying on Fox News that there are people in the U.S. who are “sick with hate” and planning attacks similar to Sunday’s shootings in Orlando, Fla.

The comments came ahead of planned speeches by Mrs. Clinton and Mr. Trump on foreign policy and terrorism later Monday.

In television interviews Monday morning, Mrs. Clinton, the presumptive Democratic presidential nominee, called for “common sense gun safety reform,” pointing to Florida gun laws that make it easy to purchase and carry weapons including assault rifles, large caliber rifles and high-capacity ammunition magazines.

The Orlando gunman had legally purchased a rifle and handgun in recent days, law-enforcement officials said. The gunman had also been interviewed by the Federal Bureau of Investigation in 2013 and 2014 over leads that he had radical, violent leanings.

I alla fall har Clinton visat att hon är beredd att riskera hela sin kandidatur genom att gå i strid mot vapenlobbyn.

Pressklipp:
DN, Expressen, AB

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “Clinton agerar, Vapenlobbyn i fokus för den amerikanska valkampanjen

  1. Johnny

    Det har väl alltid varit förknippat med politiskt självmord att gå emot vapenlobbyn i USA och varför skulle det vara annorlunda nu? Jättebra om Clinton…. gräver sin egen politiska grav, Trump är bästa alternativet för Amerika och världen.

Comments are closed.