Politik

En introduktion till AI, Deep Learning och Machine Learning

Begreppen haglar, AI, Deep Learning, Machine Learning, Kognitiva funktioner, osv i all evighet:

Så vad handlar de olika begreppen om, hur skiljer man dom åt?

Frank Chen som är en partner i Riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz här i Silicon Valley reder ut begreppen.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

9 thoughts on “En introduktion till AI, Deep Learning och Machine Learning

 1. Bossebus

  //..nu kommer den svenska regeringen inte att börja mörda medborgare…//

  Vem sa att dom skulle börja? Ev. kan man hävda att man redan provat i Sverige…i Uppsala tom!

 2. Bossebus

  Tänkte mest på hur försäkringar etc kan påverkas negativt om obligatoriska genkontroller visar att man troligen blir våldsverkare av någon sort inom någon framtid.(eller liknande)

  Med den osäkerheten som finns torde man ta livet av x antal tex Einsteins innan man kommer på att det kanske inte var helt rätt metod och därmed stämmer alla alla och gör en massa pengar på det.

  Ja ja

  1. Lennart

   Bossebus, nu kommer den svenska regeringen inte att börja mörda medborgare bara för att vi använder AI och Deep Learning. Vi vet ju t.ex. redan idag att vissa foster ha genetiska missbildningar utan att vi tar livet av dom. Tvärt om ser jag det här som något positivt. Om man kan bedöma att en ung man t.ex. är våldsbenägen så kan man sätta in motåtgärder.

   I princip skulle man om några hundra år vara redo att gå in i arvsmassan i fostret för att radera en missbildad gen.

 3. Marcin

  Bossebus, kostnaden för Deep learning analyserna av arvsmassa n kommer betalas av forskargruppernas anslag och av privata företag som tex. tillhandahåller tjänster av assisterad befruktning. Jag vet inte hur mycket stora biotech företag satsar på det men det borde vara en stor del av deras budget.

  Jag gillar de exempel som David Heckerman tar upp i den redan 3 år gamla föreläsningen om “How Machine Learning and Big Data Are Changing the Face of Biological Sciences” från Microsoft. Dessa exempel visar tydligt att vi nu med hjälp av datorerna kan hitta saker som var helt dolda för oss tidigare.

  Human genome and HIV genome från 16:35
  https://www.youtube.com/watch?v=-Q447inB6YQ

 4. Bossebus

  Inte för jag fattar något,men vem bekostar? Kan det möjligen vara försäkringsbolagen? Eller nått? Deep throat var det någon som hette.@Marcin &Al

  1. Lennart

   Bossebus, bra fråga, AI och Deep learning är som vilka IT-produkter som helst, dom köps av t.ex. försäkringskassan, sjukvården, polisen, eller länsstyrelser för att dom effektiviserar deras verksamhet. Och betalas som alla IT-produkter som t.ex. de databaser som används på dagens sjukhus. Man betalar för ökad effektivisering och nya funktioner, som att kunna diagnosticera sjukdomar snabbare, billigare och mer effektivt än idag.

 5. Marcin

  Snart kommer dyr och mödosam forskning underlättas eller bli helt passé när man kommer kunna analysera all arvsmasseinformation från olika patientgrupper. Om man sedan kombinerar eipgenetik och genetik i samma analys så kommer hittills helt dolda varianter att fiskas upp för att sedan kunna testas på olika modellorganismer. Det ser mycket lovande ut samtidigt som man blir rädd. Kan det komma en tid då en stor mängd forskare inom olika områden kommer vara överflödiga?

Comments are closed.