Politik

Apples intressanta Swift Playgrounds App for iOS 10

Att alla barn bör lära sig programmera är något som har varit självklart för flera decennier nu. Det är bara så att skolverket hittills inte har insett vikten av att ge våra barn en utbildning för dagens istället för gårdagens värld.

Nu lanserar Apple en iPad-app som gör det lätt för barn och vem som helst som vill lära sig programmera. Man använder Apples öppna kod-språk Swift och videon ovan ger en bra bild av hur den ny appen ser ut.

Ashley Carman och Frank Bi skriver på The Verge: Swift Playgrounds sells coding as simple and fun — just like rest of Apple’s products

Functionally, Swift Playgrounds fits in with Apple’s technology lineup. “Swift is powerful but it’s also simple and approachable,” Cook said yesterday. Just like the MacBook and iPhone, Swift is easy to learn and use. It’s without a doubt an improvement over Objective-C, Apple’s primary programming language before Swift, which is bulky and old-fashioned compared to Swift’s elegant syntax and modern programming paradigm.

En mycket bra ide som jag hoppas också kommer att vinna gehör i den svenska skolan.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien