Politik

Apples WWDC i San Francisco, vad är nytt och intressant?

Tags:

Apples WWDC i San Francisco avslutas i morgon, fredag och har inte bjudit på några sensationella eller banbrytande nyheter. Det är sannerligen inte som på Steve Jobs tid inte.

Men trots det så har konferensen varit intressant, inte minst för att Siri, Apples personliga assistent nu öppnas upp med en SDK och görs betydligt mer användbar. Istället för att bara svara på frågor kan Siri nu också utföra uppdrag som att beställa biljetter, leta efter filer och förmodligen också beställa surströmming på ICA i Jokkmokk.

Men det är mer på gång somh Benedict Evans, Frank Chen, och Kyle Russel skriver på Andreessen Horowitz blogg, och som dom berättar på podden ovan: a16z Podcast: Apple and the Widgetification of Everything

. It’s a story about -ification: the “platformification” of apps available on the Apple operating system (they’ve turned maps into a platform before even Google has); the “widgetification” of everything (using familiar interfaces to ensure continuity across different contexts); and the AI-ification of everyday services (like recognizing faces in photos and predicting, um, emoji).

Add it all up though and it means Apple is focusing a lot more on A.I., just like other big tech companies such as Google and Facebook (and don’t forget Amazon too!). Only Apple is bringing artificial intelligence to the phone — it now also has a neural network API for instance — only interestingly, it’s focusing on doing so at the device, not cloud level. So what does it all mean?

Apples nya Swift Playgrounds for barn är också mycket intressant.

Själv misstänker jag att Apple snart kommer att lansera sin egen förarlösa bil och andra mer dramatiska projekt, men det är rena spekulationerna.

Pressklipp:
DI

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien