Politik

Silicon Valley: Buena Vista Mobile Home Park i exklusiva Palo Alto, vart tar de fattiga vägen?

Buena VIsta

När man flyger in mot San Jose i Silicon Valleys södra del så ser man, om man kollar, gigantiska husvagnsparker för de fattigaste i Silicon Valley. Dom är skickligt gömda bakom murar så dom är lätta att missa från marken. Men från luften syns dom för den som är intresserad.

I takt med att Silicon Valley nu gentrifieras som aldrig förr så ökar också trycket på husvagnsägarna att sälja ut till investerare som kan “utveckla” området och bygga lägenheter för de nyinflyttade IT-ingenjörerna.

Men som Christina Passariello skriver i Wall Street Journal så försöker den mycket exklusiva staden Palo Alto faktiskt rädda sin sista lilla husvagnspark för att de fattiga, som ofta har låga löner och hopplösa jobb, en chans att bo kvar i Palo Alto : Another Bid to Keep a Silicon Valley Trailer Park as Low-Income Housing
County may use eminent domain to keep Palo Alto park from going to developers

PALO ALTO, Calif.—The Palo Alto municipal government is joining with a county housing agency in an offer to buy the city’s only trailer park and possibly resolve one of the more prominent examples of Silicon Valley’s housing crisis.

Under the deal announced Wednesday, the Housing Authority of the County of Santa Clara plans to bid on the Buena Vista Mobile Home Park, home to 117 housing units and a rare source of low-income housing in an area with skyrocketing rents and property values. The housing authority said it would use eminent domain to obtain the property if the owner declines to sell.

The city of Palo Alto and Santa Clara County have jointly committed $29 million, which the housing authority will supplement with its own funds for the bid.

En liten solskenshistoria.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien