Politik

Fredagsfilm, The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz

Tags:

Det borde göras fler dokumentärer om Internet och de unga människor som
försöker förändra världen genom Internet-teknologi.

En av dessa var underbarnet Aaron Swartz som föddes 1986 i Chicago och som bl.a fyllda 14 år deltog i specifikationen till RSS 1.0. liksom Creative Commons-licensen och märkspråket Markdown. Han engagerade sig också mot och i kampanjen mot lagförslagen SOPA och PIPA. Swartz jobbade också på det företag som fick communitysajten Reddit att växa.

Swartz begick självmord i januari 2013, åtalad för bland annat dataintrång och bedrägeri för han skulle ha laddat hem miljontals artiklar från MIT:s forskningsarkiv JSTOR. Något som kunde ha lett till 35 års fängelse och 1 miljon dollar i böter.

Den här dokumentärer är högintressant och verkligen värd att se. Perfekt för den kommande helgen.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien