Politik

51 amerikanska diplomater i revolt mot Obamas Syrienpolitik

After the attack of ASSad death barrels on Aleppo, Syria

När framtidens historiker granskar president Obamas presidentperiod så kommer hans katastrofala Syrienpolitik att kritiseras med råge. Obama beslöt sig tidigt för att inte bli militärt inblandad i Mellanöstern, inte efter de åtta Bush-åren. Något som gjorde det möjligt för blodiga diktatorer som Syriens Bashar Assad att med hjälp från Putins Ryssland krossa den Arabiska våren och störta hela Mellanöstern i krig och blodbad.

Mark Landler skriver i New York Times om att 51 amerikanska diplomater på State Department nu riktar bitter kritik mot presidentens undfallenhet mot Assad-regimen: 51 U.S. Diplomats Urge Strikes Against Assad in Syria

More than 50 State Department diplomats have signed an internal memo sharply critical of the Obama administration’s policy in Syria, urging the United States to carry out military strikes against the government of President Bashar al-Assad to stop its persistent violations of a cease-fire in the country’s five-year-old civil war.

The memo, a draft of which was provided to The New York Times by a State Department official, says American policy has been “overwhelmed” by the unrelenting violence in Syria. It calls for “a judicious use of stand-off and air weapons, which would undergird and drive a more focused and hard-nosed U.S.-led diplomatic process.”

Such a step would represent a radical shift in the administration’s approach to the civil war in Syria, and there is little evidence that President Obama has plans to change course. Mr. Obama has emphasized the military campaign against the Islamic State over efforts to dislodge Mr. Assad. Diplomatic efforts to end the conflict, led by Secretary of State John Kerry, have all but collapsed.

But the memo, filed in the State Department’s “dissent channel,” underscores the deep rifts and lingering frustration within the administration over how to deal with a war that has killed more than 400,000 people.

Tack vare president Obamas katastrofala undfallenhet och Putins aggressiva agerande så sitter Assad-regimen nu säkert, flyktingströmmen till EU kommer att fortsätta och Mellanöstern kommer att förbli en blodig oroshärd i generationer framöver.

En helt onödig utveckling som Obama hade kunnat förhindra.

Pressklipp:
SvT

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “51 amerikanska diplomater i revolt mot Obamas Syrienpolitik

  1. Christer W

    Björn, du kanske skulle ha lagt till att Södertäljes syrianer är kristna och är för övrigt jävligt rasistiska.
    I dagarna har halef halef fått mer än 3 års fängelse, en av de mest”Aktade och ledande mannen” av syrianerna i S-tälje.
    Angående mångkulturellt, S-tälje är inte mångkulturellt utan det är två städer på samma geografiska plats, en svensk och en syriansk.

Comments are closed.