Politik

USA-valet: Donald Trumps opinionssiffror oroar republikanerna

Trump at ISU - 1/19/2016

Efter Orlando-skjutningen så har Donald Trumps opinionssiffror blivit allt mer negativa. Han och Hillary Clinton ligger fortfarande nära varandra nyckelstater som Ohio, Pennsylvania och Florida, men vad som oroar republikanska politiker är att Donald Trump ses som en betydligt mindre trevlig person än Hillary Clinton, som inte heller är speciellt omtyckt, men i alla fall inte är lika ila omtyckt som Donald Trump.

Stephen Sheppard skriver i New York Times:
Trump’s poll ratings in a historic hole. With most voters viewing him as ‘strongly unfavorable,’ his image is harder to repair than Hillary’s.

Trump is setting modern records for political toxicity — at least for a major-party candidate this far out from an election. Seventy percent of Americans surveyed in an ABC News/Washington Post poll out this week had an unfavorable opinion of Trump, up 10 points over the past month. The poll showed Trump’s favorable rating cratering at 29 percent, down from 37 percent last month.

The numbers were similar in a Bloomberg Politics poll: Trump’s favorable rating is just 31 percent, with 66 percent viewing him unfavorably. That’s only marginally better than in March, when 29 percent viewed Trump favorably, and 68 percent had an unfavorable opinion.

Gallup’s latest figures show Trump at 31 percent favorable/63 percent unfavorable – significantly worse than Clinton’s 41 percent favorable/54 percent unfavorable.

Om man till det lägger Donald Trumps försök att få till stånd en överenskommelse med vapenlobbyn om att inte som idag ge fri tillgång till automatvapen för personer på FBI:s terrorist och flygförbudslista, något som fick vapenlobbyn att gå i taket, liksom hans vägran att sätta åt USA:s HBTQ-befolkning, speciellt inte efter Orlando-dådet, så förstår man varför ett snabbt växande antal ledande republikaner nu på allvar smider planer på att försöka stoppa Donald Trump på det republikanska konventet i Cleveland den 18–21 juli och ersätta honom med stenålderspolitikern Ted Cruz.

Pressklipp:
AB

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

8 thoughts on “USA-valet: Donald Trumps opinionssiffror oroar republikanerna

 1. Christer W

  Johnny, Wittgenstein filosofiska kommentar “Ditt språks gränser är din världs gränser” säger en hel del.

  1. Lennart

   Christer, mycket bra påpekat. Men för “Johnny” gäller att Putins gränser är hans världs gränser. “Johnny” tror att Wittgenstein är namnet på en T-Banestation i Berlin.

 2. San

  USA är så polariserat att folk automatiskt röstar på sitt parti oberoende av en kandidat. Men desto uppenbarare det blir att Trump är mentalt störd, desto fler republikaner kommer att överge honom. Min svärfar en trogen republikan från Tenneessee är en av dom.

  Trump kommer också att gå till historien som någonting mellan Barry Goldwater och David Duke. Desto uppenbarare det blir att Trump kommer att förlora det här valet, desto fler republikaner kommer att strunta i att rösta på honom i November. För de vill inte ha det på sitt samvete att de röstade på en så historiskt avskydd figur.

  Tror jag iaf.

  Skulle inte hålla det för osannolikt att Demokraterna sopar hel Kongressen också och att Clinton t.o.m. vinner delstater som Utah och Texas.

  Överlever Republikanerna ens detta som parti?

  1. Lennart

   San, det är uppenbart att allt fler republikaner nu oroar sig över Trump. Dom inser nu allt mer att han inte är republikan och ligger långt till vänster om var dom själva befinner sig.

   Så frågan är om dom kommer att kunna stopps honom på konventet eller inte. Och om dom lyckas stoppa honom på konventet, hur han och hans anhängare kommer att agera. Den närmaste månaden kommer att bli mycket smaskig.

 3. Johnny

  Det är oroande att siffrorna sjunker efter Orlando, förhoppningsvis kan Trump komma tillbaka annars vinner … Clinton. USA verkar vara så enormt splittrat mellan alla religiösa, etniska, sexuella grupper, prochoice och prolife, guns and noguns, etc. Svårt att se hur landet skall kunna enas bakom en stark ledare idag, till skillnad mot ex Ryssland där över 80% stöder Putin.

  1. Lennart

   Johnny, om du fortsätter med att konsekvent använda skällsord om Hillary Clinton så vet du vad som händer. Du lever på lånad tid. Din karriär som Internet-troll är på väg att ta en ände med förskräckelse.

  2. Lennart

   Johnny, eftersom Ryssland inte är en demokrati så är kanske det enda konstiga att siffran inte är 99.999%

   1. Johnny

    Oj visste inte att du var så känslig. Prinsessan Clinton visar dåligt omdöme när hon kallar Putin för Hitler och fnittrar av förtjusning när Kadaffi mördas plus att hon är en neocon hök. USA är en oligarki och oligarkerna äger media, Ryssland är mer demokratiskt och har blandat ägande av media. Men eftersom det är viktigare för dig att vara politiskt korrekt så tycker du att USA är en demokrati och Ryssland är en diktatur och vem som äger media bryr du dig inte om.

Comments are closed.