Politik

Birgitta Ohlsson, en av Sveriges allra mest småsinta politiker

a_46_7319

Att man ofta har olika uppfattningar om sitt lands politik är en självklarhet för de flesta politiker. Vad som skiljer en en stor politiker från en småsint dylik är att han eller hon kan ha vänner i partier på andra sidan den politiska mittgången och t.o.m förståelse och kanske också sympati för andra politikers åsikter.

Så är det tyvärr inte med Liberalernas Birgitta Ohlsson som skickade ut följande riktigt småsinta meddelande när det blev klart att Sverige tack vare Margot Wallström och den svenska regeringens insatser nu har vunnit en plats i FN:s Säkerhetsråd:

ohlsson

Inte ord av gratulation till Margot Wallström och den svenska regeringen för ett synnerligen bra jobb. Och mer demokrati?” står inte Margot Wallström för demokrati? Och Pierre Schori, vad sjutton har han med det här att göra? Jo antagligen för att för 12 år sen ådrog sig den israeliska regeringens, och därmed Birgitta Ohlssons, agg för att förespråka ett slut på ockupationen av Palestina.

Så Birgitta Ohlsson må kalla sig Liberal men hon är samtidigt en riktigt småsint politiker som enligt Peters Princip tyvärr för länge sedan har befordras till sin inkompetensnivå.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien