Politik

USA-valet, Hillary Clinton undkommer med blotta förskräckelsen.

Att Hillary Clinton inte kommer att ställas inför rätta för sitt häpnadsväckande mejlslarv är givetvis positivt för demokraterna. Men FBIs slutkläm att hon hade varit “extremely careless” är ändå en bitande kritik som kommer att kosta henne röster i presidentvalet. Att en politiker som ar varit med i decennier inte ens kan hantera sin egen mejl på ett säkert sätt visar att hon inte är redo för jobbet som president. Och mest påminner om Mona Sahlin,en annan politiker som trots sin patos också hon gick från skandal till skandal.

Mark Landler skriver i New York Times: F.B.I. Director James Comey Recommends No Charges for Hillary Clinton on Email

The F.B.I. director, James B. Comey, said on Tuesday that the bureau would not recommend criminal charges in Hillary Clinton’s handling of classified information, lifting an enormous legal cloud from her presidential campaign, hours before her first joint campaign appearance with President Obama.

But Mr. Comey rebuked Mrs. Clinton as being “extremely careless” in using a personal email address and server for sensitive information, declaring that an ordinary government official could have faced administrative sanction for such conduct.

To warrant a criminal charge, Mr. Comey said, there had to be evidence that Mrs. Clinton intentionally sent or received classified information — something that the F.B.I. did not find. “Our judgment is that no reasonable prosecutor would bring such a case,” he said at a news conference.

Clintons kampanj oroar Vita Huset för att man inte har lyckats föra fram ett klart budskap om varför Hillary Clinton bör bli president. Vilket är varför president Obama nu kommer att försöka ge henne draghjläp i orosstaten North Carolina.

Pressklipp:
DN,SvD,SvD 1

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

8 thoughts on “USA-valet, Hillary Clinton undkommer med blotta förskräckelsen.

   1. San

    Är det någon rysk foliehatt igång igen? Petraeus läckte medvetet hemligstämplat material med syftet att det skulle offentliggöras. På vilket sätt är det jämförbart att använda en egen emailserver, mer än att Petraeus använde email för att läcka informationen?

 1. San

  Som alla vetat hela tiden, så var det ingenting. Som alla vet så vinner hon valet enkelt i November. Men allt för armenierna ska skapa ett drama ur ingenting.

  1. Lennart

   San, din tro är orubblig, men vi får se hur det går. Det är mycket långt kvar till själva valet.

   1. San

    Inte nog med att Clintons ledning är historiskt överlägsen, väljarna är så polariserade att det finns inget som kan rubba vad de röstar på. Framför allt inte policy förändringar hos kandidaterna.

    Vad det gäller yttre händelser så kan vi konstatera att, terror hjälper inte Trump., att Clinton visat dåligt omdöme med email hjälper inte Trump och i den mån det eventuellt har hjälpt så försvinner det från nyhetsflödet.

    Likaså kan Trump göra och säga precis vad som helst utan att det nämnvärt förändrar opinionssiffrorna.

    Överlag så verkar det så att. När en stor yttre händelser sker så blir Demokrater som inte vill rösta på Clinton mer benägna att rösta på just Clinton istället för Jill Stein, samtidigt som tveksamma Republikaner blir mer benägna att rösta på Gary Johnson.

    Så kanske är en lugn händelselös höst att föredra för Trump så att uttråkade, besvikna demokrater skiter i att rösta. Men nu är det Trump, så händelselöst blir det inte.

    1. Lennart

     San, tack för intressant kommentar! En sak som alla som är intresserade av valet kan vara överens om är att vi inte behöver diskutera ställningen i valet just nu. Det enda vi behöver göra är att kolla Nate Silvers auktoritative webbsajt fivethirtyeight.com så är den frågan överstökad.

     Den 29e juni låg Clinton på 80.3% och Trump på 19.7%, idag ligger Clinton på 77.5% och Trump på 22.4%, så Clinton har tappat något och Trump ökat. Men så länge Clinton kan hålla sig över 75% och Trump håller sig under 25% så är läget i stort oförändrat.

     Den magiska gränsen ligger på 75% för Clinton och 25% för Trump. Om Trump överskriver 25% så har vi anledning att oroa oss. Men inte annars.

     Två datum är viktiga. Det republikanska konventet ‎den 18–21 juli i Cleveland och det demokratiska konventet i Philadelphia den 25th-28th juli.

     Om Donald Trump kan undvika totalt kaos i Cleveland och kanske också förena republikanerna så kan kampen i augusti bli tuff. Annars blir det walkover för Clinton

     Samma för Clinton i Philadelphia.
     Sen i augusti så bör ställningen utkristalliseras.

     Men allt hänger på om Donald Trump kan kontrollera konventen i Cleveland, och det är snart det.

     Ett intressant tecken på att Donald Trump inte ens har sin kampanjorganisation på plats är att det enda han kunde åstadkomma efter FBIs hårda kritik av Clintons e-postserver var ett enda kort tweet. Ingenting annat. Trots att republikanerna borde kunnat ha fyllt media med tunga republikaner.
     http://www.nytimes.com/2016/07/07/us/politics/on-hillary-clintons-rough-day-republicans-rue-missed-chance.html

     1. San

      Tror ärligt talat inte att Nate Silver har så mycket data att hantera att några procent upp&ner i hans modell kan betecknas som signifikant.

Comments are closed.