Politik

USA: gör vapenarsenalerna och vapenvåldet verkligen amerikanerna fria?

dallas

Ännu en masskjutning, denna gång av poliser i Dallas i Texas, en delstat där det om en månad kommer att bli fritt fram för studenter att ha med sig sina skjutvapen in i klassrummen.

Endast när varje amerikan har en vapenarsenal i hemmet och varje data förvandlas till en krigszon, ja endast då är amerikanerna de friaste på jorden. Precis som Jesus hade velat och precis som det står i bibeln.

Patrick McGee, Manny Fernandez och Jonah Engel Bromwich skriver i New York Times:
5 Dallas Police Officers Killed by Snipers at Protest; 1 Suspect Is Dead

Snipers killed five Dallas police officers and wounded seven others, along with two civilians, during a demonstration on Thursday night against police shootings in Minnesota and Louisiana this week, the authorities said.

By morning, one suspect had been killed by the police, who used a robot-controlled bomb after extensive negotiations during a standoff in a garage in downtown Dallas at the El Centro community college. Three others were in custody.

The Dallas police chief, David O. Brown, said the gunman who was killed had “said he was upset about Black Lives Matter, said he was upset about the recent police shootings.”

Chief Brown said, “The suspect said he was upset at white people; the suspect said he wanted to kill white people.” He was especially upset at white police officers, said Chief Brown.

Många polisdistrikt i USA har de senaste åren fått tunga pansarvagnar och regelrätt militärutrustning, allt för att vara säkra på att ha mer och tyngre vapen än befolkningen: http://www.nytimes.com/2014/06/09/us/war-gear-flows-to-police-departments.html

During the Obama administration, according to Pentagon data, police departments have received tens of thousands of machine guns; nearly 200,000 ammunition magazines; thousands of pieces of camouflage and night-vision equipment; and hundreds of silencers, armored cars and aircraft.

The equipment has been added to the armories of police departments that already look and act like military units. Police SWAT teams are now deployed tens of thousands of times each year, increasingly for routine jobs. Masked, heavily armed police officers in Louisiana raided a nightclub in 2006 as part of a liquor inspection. In Florida in 2010, officers in SWAT gear and with guns drawn carried out raids on barbershops that mostly led only to charges of “barbering without a license.”

Om samhället svämmar över med vapen så kommer man förr eller senare att upptäcka att vapen faktiskt inte gör en friare utan tvärt emot.

Men i USA är det tvärt om och vapenvåldet och masskjutningarna kommer bara att fortsätta.

Det är bara att acceptera att USA faktiskt alltmer börjar likna en krigszon, befolkad av galningar.

Pressklipp:
DN,
USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

7 thoughts on “USA: gör vapenarsenalerna och vapenvåldet verkligen amerikanerna fria?

 1. christoffer

  De flesta privata universiteten i texas ska visst ha egna förbud emot vapen på skolområdet. Nu senast var det University of Texas där tre lärarinnor gått till domstol för ett förbud.

  1. Lennart

   Christoffer, jo det stämmer, men vad jag förstår så kan privata institutioner inte vägra erkänna vad som snart blir lag i Texas. Den enda möjligheten dom har är att stämma delstaten Texas.

 2. Thomas Ruuth

  Studenter får ta med sig vapen in i klassrummen…, va…!? Sen folk som tror på bibeln bokstavligt, nån filur som har byggt upp en Noaks ark för 800 miljoner SEK, trumpen, ökande klasskillnader, evig våldsspiral…, det ser inte så ljust ut i det land som en gång i världen var vårt allas föredöme… Har du vapen hemma?

  1. Lennart

   Thomas Ruuth, givetvis har jag inga vapen. Jag är helt och totalt emot all vad vapenvåld heter.

Comments are closed.