Politik

Pokémon Go, ett nytt slags mobilspel med kroppselektronik och förstärkt verklighet

Pokemon Go är ett dataspel med förstärkt verklighet som snart också kommer att kunna kommunicera med kroppselektronik,och som har utvecklats av Niantic för iOS och Android. Spelet har snabbt blivit en fantastisk bästsäljare. Det är baserat på Pokémon-spelet som var populärt för 20 år sen, och går ut på att man ska fånga en Pokémon i sin mobila app, och man kan också strida mot, träna, och byta virtuella Pokémon i sin app.

Bluetooth-komponenten kommer att bli första gången jag vet som datorspel använder sig av kroppselektronik, och visar vart dagens mobilspel håller på att utvecklas.

Kurt Wagner skriver på ReCode:
What is Pokémon Go and why is everybody talking about it? This new Pokémon game is bringing augmented reality mainstream.

Nintendo and the other creators of Pokémon teamed up with Niantic Labs to create the game. The former company was born inside Google; its founder, John Hanke, was a key leader of its Geo products (Google Maps, Earth). After moving to leave Google in 2010, Hanke was lured to stay with funding for Niantic, a skunkworks project to build mobile AR tools using Google Maps technology. Niantic’s first effort, Ingress — an augmented-reality, massively multiplayer, location-based online game — cultivated a small but very dedicated following. Niantic spun out of Google in the fall, yet the search giant stayed involved, participating in a $30 million investment for developing Pokémon Go.

Is there a good reason you’re telling me all about this now?

Sort of! For starters, it’s the talk of the internet at the moment, and the technological elements around AR and location are getting a lot of attention. Plus, this game is helping the idea of AR move mainstream, so you may stumble across references to it in places you didn’t expect to. Like when Washington state’s Department of Transportation tweeted out a plea so people wouldn’t go “Pokemoning from behind the wheel.” Plus, Nintendo stock was up 10 percent Friday, thanks to the game’s immediate popularity.

Pokémon Go-spelet är ett exempel på hur datorspelen går i bräschen för ny mobilteknologi. och speciellt användningen av Augmented Reality eller Förstörkt Verklughet är utmordentligt viktigt. Blir det populärt så kommer vi att få se hela den teknologin utvecklas i snabb takt.

Pressklipp:
GP

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Pokémon Go, ett nytt slags mobilspel med kroppselektronik och förstärkt verklighet

  1. Peter Andersson

    Du har tidigare skrivit om hur företaget Googles egna bussar utnyttjar kommunala hållplatser och skattefinansierade bussfiler utan att betala för sig – är inte det här något liknande? Man får folk att springa omkring på områden där de inte hör hemma?

Comments are closed.