Politik

IBM Watson Natural Language Classifier, hur fungerar den?

IBM Watsons IBM Watson Natural Language Classifier service på IBMs Bluemix datormoln är en intressant service som man kan använda på för att förstå och analysera talat språk.

Det finns en bra demo på länken ovan och den lille knatten på de här videorna visar att även barn, nåja ungdomar, kan förstå de här kognitiva tjänsten.

Kolla Tanmay Bakshis tre videon, dom är verkligen mycket bra gjorda.Som vi kan se så handlar Natural Language Classifyer om maskininlärning precis som med en annat Watsontjänst på Bluemix, Visual Recognition. I båda fallen matar man in data av två typer, som i Tanmay Bakshis exempel, en lista på tjejnamn och en annan på killnamn. Och sen när man har tränat Watsons Natural Language Classifier att kunna skilja på tjej och killnamn, så matar man in ett namn som man inte vet om det är ett kill eller tjejnamn. Och Watson kommer att ge sin åsikt.

Kanske inte ett perfekt exempel, men bra nog. Och det är precis på samma sätt som man tränar Watson att kunna skilja på ska vi säga giftormar och ofarliga ormar. Såna här binära val är något som vi gör massvis med gånger per dag, och som därför är intressanta för kognitiva system att kunna göra.

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien