Politik

Virala bilder från dagens amerikanska samhälle, kommer dom att ändra den svenska synen på USA?

Tags:

De senaste dagarna och veckorna har världen fått se en helt ny sida av USA, tack vare billiga mobilkameror som har fångat scener från USA som få trodde existerade i en nation som fortfarande betraktas som en Ikon för många i EU.

Maya Kosoff skriver i Vanity Fair What Silicon Valley Doesn’t Get About Race. During a time of rising racial tension, ham-fisted tweets and in-app moments of silence don’t cut it.

Last weekend, protesters gathered to rally at the Baton Rouge police department, the Louisiana State Capitol, and the convenience store where, days earlier, 37-year-old Alton Sterling, a black man, was shot at point-blank range as two white police officers held him down. More than 100 demonstrators were arrested on Saturday night, including DeRay Mckesson, the young civil-rights activist who has become the face of the Black Lives Matter movement. In a picture taken of his arrest in Baton Rouge, Mckesson is staring straight ahead at the camera, on one knee as police officers handcuff him. He’s wearing a T-shirt that says “#StayWoke”—a shirt belonging to Twitter’s internal #blackbirds diversity group. It’s a poignant image that went viral overnight.

Kommer något att förändras, kommer bilden på framtidslandet USA att modifieras?
Det är en intressant fråga som är oerhört svår att förutsäga.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien