Politik

Pokémon Go öppnar för en hel generation av nya innovativa mobila appar

Tags:

Det var många långa år sen en app slog igenom med samma kraft som Pokémon Go just har gjort här i USA. Orsaken är att man har anammat ett antal populära teknologier som tillsammans har skapat något helt nytt. Den första är Förstärkt Verklighet som har stått och stampat i teknologins förstuga i många år utan att slå igenom. Och Förstärkt verklighet är alltså möjligheten att lägga in text, bilder, ljud och video i den bild man ser när man t.ex. pekar med mobilkameran på Golden Gatebron i San Francisco. Så man kan få se när bron byggdes, hur lång och hög den är osv.

Man kan också få se bilder av när bron byggdes osv. Till det har man lagt s.k. gamification, jakten på Pokemons ute i det fria, med riktiga kartor över t.ex. San Francisco, är något helt annat än att spela ett spela ett spel som inte har någon anknytning till den väröd vi lever i.

Och till sist det faktum att man kan spela Pokemon Go med andra och att man snart kommer att kunna köpa kroppselektronik som matchar ens Pokemon Go app genom Bluetooth.

Ett antal komponenter som alla arbetar tillsammans för att skapa något helt nytt.

Så framtidens turistguider bör kunna låna från Pokemon Go-modellen, liksom massvis med andra apptyper. Det är bara att börja skriva kod.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

5 thoughts on “Pokémon Go öppnar för en hel generation av nya innovativa mobila appar

 1. Peter Andersson

  Ja, det där initiala argumentet att dagens ungar kommer att få bättre kondition och hälsa genom att springa runt utomhus sprack ju direkt om nyheten om samarbete med McDonalds stämmer. BTW – Vad tror du om nyheten att det finns Pokemon utplacerade i den svenska regeringsbyggnaden? Låter för mig som om Google View “en passant” kommer att få en massa filmer som kartlägger insidan av en skyddsobjektsbyggnad – inte bra om dessa kommer i fel händer som t.ex rysk säkerhetstjänst etc tänker jag.

  1. Lennart

   Peter, det märkliga med Pokemon Go är den veritabla hysteri som har exploderat över en teknologi som ju har funnits i ett decennium. Jag kliar mig i huvudet. Samtidigt är det här verkligen en app som förtjänar att uppmärksammas. Den är innovativ i en tid när få appar är nydanande. Jag hoppas bara att andra app-tillverkare nu hakar på med mängder med mer seriösa AR-appar.

 2. Peter Andersson

  Gissar att någon i “Feel the Bern Rörelsen” kommer att bygga en App som gör att man kan rikta mobilen mot en politiker och få se symboler för vilka lobbyister som sponsrat hen…

Comments are closed.