Politik

Den Kristna Högerns hatkampanj mot USA:s transpersoner, med ett undantag

Orsaken till den amerikanska kristna högerns hatkampanj mot landets HBTQ.befolkning är att dom hotar hela deras världsbild av ett land till bredden befolkat av gudar som är helt felfria. Så att om någon enda människa i USA, som ju trots allt är guds förlovade land, på något enda sätt bryter mot normen, som t.ex. om dom inte gillar skjutvapen eller om dom är transgender, ja då betyder det att det är något allvarligt fel på dom eftersom de tungt beväpnade gudarna som sagt är felfria.

De transbarn som har oturen att födas i transfobiska familjer som 17-åriga Leelah Alcorn i Ohio kan bli så illa och våldsamt behandlade att dom begår självmord. Men det finns undantag, och Florian Martin skriver i Houston Public Media om ett oväntat sådant: Pearland Mom Of Transgender Child Describes Journey To Acceptance. A Republican and evangelical Christian, Kimberly Shappley is now an ardent supporter of LGBT rights.

LGBT rights continue to be a divisive issue in this country. The platform at this week’s Republican convention in Cleveland includes language opposing gay marriage and bathroom use based on gender identity.

A couple of months ago, Texas Lt. Gov. Dan Patrick publicly urged the superintendent of the Fort Worth Independent School District to resign over transgender-friendly policies.

This bothers Kimberly Shappley, an evangelical Republican from Pearland and mother of a transgender child. News 88.7’s Florian Martin spoke with her about her difficult path to acceptance.

Vilket visar att inte bara kan gudarna i USA ha fel, den Kristna Högern kan ibland också lära sig att sätta sina barns välbefinnande före sin egen intoleranta världsbild.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien