Politik

USA, äntligen, teven förlorar mot nya medier

Tags:

Watching Tv

Ingen teknologi har definierat det amerikanska samhället mer än televisionen. Amerikaner har världsrekord på att titta på tv. Och det händer än idag att kollegor frågar mig om jag har sett det eller det programmet på tv. Att någon inte skulle ha en tv slår dom som affektion. Men själv har jag aldrig känt något behov av att titta på tv.

Men som Shira Ovide och Rani Molla skriver på Bloomberg så håller tvn nu långsamt men säkert på att övertas av nya medier : TV Loses Grip on Eyes and Ads That Want Them

Remember this moment in five to 10 years, when it becomes obvious the television industry is in trouble.

Television has long been the favorite entertainment habit in America and beyond, and as a result TV commercials have been the world’s favorite way to sell people soda and laundry detergent. But that is changing.

Money spent globally on commercial spots in YouTube videos, Facebook feeds and news websites will overtake the ad dollars spent on TV commercials for the first time in 2017, research firm ZenithOptimedia confirmed in a new report.

Last year, internet advertising was about 30 percent of all ad spending globally and TV took about 37 percent. Next year, Zenith estimates ads online and on mobile devices will account for 36 percent of all advertising spent in the world, compared with 35 percent for TV….
On average, Americans 18 to 24 years old watch 16 hours and 18 minutes of TV each week, or more than two hours a day, according to Nielsen. That is a lot, but people less than a generation older in the 35-to-49-year-old range watch on average more than 32 hours of TV each week, or four-and-half hours a day, Nielsen estimates.

Och det kommer att förändra det amerikanska samhället. Precis hur är för tidigt att sia om, speciellt eftersom nya medier också dom är reklamfinansierade.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien