Politik

USA-valet: Putin-attack mot Hillary Clinton ger draghjälp till Donald Trump?

Det är litet svårt att riktigt förstå den nära nog fanatiska lojalitet som den demokratiska kongressledamoten Debbie Wasserman Schultz, som är ordförande i den demokratiska nationella kommitten, har visat mot Hillary Clinton, och hur den lojaliten nu har underinerat hennas karriär när det visat sig hur hon, istället för att vara neutral, aktivt motarbetade Bernie Sanders i primärvalen.

Men ännu intressantare är det faktum att det tydligen var ryska hackare som bröt sig in i den demokratiska nationalkommittens webbsajt och lade beslag på 20 000 melj från bl.a. Debbie Wasserman Schultz.

Med tanke på att Donald Trump redan har ifrågastat om NATO ens skulle försvara de baltiska staterna om Putin skulle gå till anfall, så är det inte uteslutet att Putin nu försöker ge Trump all den draghjälp han kan, som den del av sitt allt mer sofistikerade hybridkrig. 20 000 epostmeddelandne för Baltikum, det är säkert ett billigt bris för Putin att betala. Och mer kan detkomma att bli under de närmaste månaderna.

Om inte annat en fascinerande hypotes.

Pressklipp:
Expressen

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

9 thoughts on “USA-valet: Putin-attack mot Hillary Clinton ger draghjälp till Donald Trump?

 1. Marcin

  Lennart, jag är i alla fall inte son till dem som fört en politik som resulterar i att en präst i frankrike får halsen avskuren mitt i förmiddagens andakt.

 2. Johnny

  Det här presidentvalet är det roligaste som jag har upplevet och antagligen det mest politiskt omvälvande om Trump vinner. Det är fantastiskt att Clinton påstår att ryska hackers och Putin ligger bakom publiceringen av emailen, finns det någon som tror på det? Clinton har i alla fall inte anklagat Putin för att skriva emailen som aldrig skulle ha skrivits vid korrekt behandling av Sanders. Nu är det fullt kaos på Demokraternas konvent och Sanders supportrar buar när Clinton namns nämns. Kan det bli bättre?

  Det skall verkligen bli kul att följa den politiska matchen mellan Clinton och Trump, antagligen det roligaste valet genom tiderna. En typisk etablissemangspolitiker som sprider mängder av lögner och floskler om kring sig som utmanas av ett medialt geni som vill ändra politiken till folkets bästa.

  På ett djupare plan handlar det om folkets demokratiska uppror mot etablissemanget i hela västvärlden. Vi ser det överallt, Brexit, Sverigedemokraterna, Le Pen, Orban, UKIP och nu Donald Trump. Vad etablissemanget föraktfullt kallar högerextremism och populism. Hur som helst, måttet är rågat, folket är trötta på sina värdelösa härskare som plundrar dem på höga skatter och för destruktiv politik som ruinerar samhället ekonomiskt, socialt och kulturellt.

 3. Peter Andersson

  Det känns minimalt troligt att Hillary som ju fått sina egna mejl hackade skulle gå ut och anklaga Ryssland för att ha hackat andra mejl som hon också har koppling till. Är det något hon vill slippa så är det väl att slippa förstärka kopplingen Hillary-Demokrat-Mejlslarv-Ryssland.

 4. San

  Snarare tvärtom, nu blev det väl uppenbart för de flesta att Trump är Putins knähund.

 5. Johnny

  Det vore klädsamt om Hillary Clinton kan prestera klara bevis på att ryska hackare och Putin faktiskt är involverade i publiceringen av dessa email. Tills dess är det en nödlögn av Hillery Clinton för att blanda bort korten. Skall bli intressant att se hur Sanders supportrar reagera på emailen under kongressen. Förhoppningsvis leder det till att det demokratiska partiet splittras i två partier och att Sanders också ställer upp i presidentvalet. Sköna drömmar…

 6. Björn Nilsson

  Stackars Putin, varför måste han göra allt själv? Hur vore det om Lavrov, Medvedev och Shoigu fick ändan ur vagnen och hjälpte till? Men det är “ständigt denne Putin” …

  Allvarligt talat: vad Trump möjligen signalerar är att vissa politiker i Baltikum och Polen får lugna ner sig. Georgien 2008 kan tjäna som facit. En lokal politiker får för sig att det går att skjuta på ryska styrkor eftersom han har USA:s stöd. Men när skjutandet började så blev det ett kraftfullt svar från Ryssland, inget ingripande från USA, och denne politiker är nu guvernör i Odessa i Ukraina i stället (så länge det varar). USA kan provocera och hetsa som den värsta skolgårdsmobbare, men när mobbaren möter någon som har kapacitet att slå tillbaka sviker modet.

Comments are closed.