Politik

Den nya apartheid, North Carolinas kamp mot medborgerliga rättigheter

Charlotte, North Carolina

Charlotte i North Carolina

Problemet med synen p[ Donald Trump som en extremist som har stulit det republikanska partiet, är att han egentligen är betydligt liberalare än de traditionella republikanska politiker som försökte stoppa honom.

Som bl.a. steg för steg försöker inskränka sina politiska motståndares rösträtt, och som öppet diskriminerar mot HBTQ-människor.

En av de allra värsta delstater är North Carolina, som vars försök att inskränka lokalbefolkningens rösträtt nu har stoppats av en federal domstol.

Michael Wines och Alan Blinder skriver i New York Times: Federal Appeals Court Strikes Down North Carolina Voter ID Requirement

A federal appeals court decisively struck down North Carolina’s voter identification law on Friday, saying its provisions deliberately “target African-Americans with almost surgical precision” in an effort to depress black turnout at the polls.

The sweeping 83-page decision by a panel of the United States Court of Appeals for the Fourth Circuit upended voting procedures in a battleground state about three months before Election Day. That ruling and a second wide-ranging decision on Friday, in Wisconsin, continued a string of recent court opinions against restrictive voting laws that critics say were created solely to keep minority and other traditionally Democratic voters away from the polls.

The North Carolina ruling tossed out the state’s requirement that voters present photo identification at the polls and restored voters’ ability to register on Election Day, to register before reaching the 18-year-old voting age, and to cast early ballots, provisions the law had fully or partly eliminated.

The court also held that the ballots of people who h

IT-föreragen i Silicon Valley har tagit avstånd från North Carolinas öppna diskriminering av transpersoner i delstaten, något som säkert kommer att få lokalbefolkningen att mangrant rösta på Donald Trump.

En oerhört otäck situation där den lokala IT-industrin vad jag har sett inte har gjort motstånd.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien