Politik

Och nu, Donald Trump lovar ‘blodbad’ i USA om han inte vinner valet

Donald Trump - Caricature

För den som inte redan visste det så är det nu solklart att USA har ett problem på halsen i vettvillingen Donald Trump som nu ständigt gör allt våldsammare utfall för att ständigt, varenda dag dominera nyhetsflödet och få gratis draghjälp till valsegern av en beredvillig amerikansk ress och ett republikanskt parti som vägrar att vända honom ryggen

Ben Jacobs skriver i New York Times: Trump labels Clinton ‘the devil’ and suggests election will be rigged.
Republican nominee makes claims on campaign trail while ignoring controversy over his remarks about a Muslim soldier’s parents

“November 8th, we’d better be careful, because that election is going to be rigged. And I hope the Republicans are watching closely or it’s going to be taken away from us.”

Roger Stone, a long time confidante of Trump, amplified these concerns in an interview with a far right wing radio show.

Stone said: “I think we have widespread voter fraud, but the first thing that Trump needs to do is begin talking about it constantly.”

Laying out a strategy for Trump to adopt, Stone added: “He needs to say for example, today would be a perfect example: ‘I am leading in Florida. The polls all show it. If I lose Florida, we will know that there’s voter fraud. If there’s voter fraud, this election will be illegitimate, the election of the winner will be illegitimate, we will have a constitutional crisis, widespread civil disobedience, and the government will no longer be the government.’”

He also promised a “bloodbath” if the Democrats attempted to “steal” the election.

Trump har nu lovat ett “blodbad” om han förlorar valet genom “valfusk”. Något som i klartext betyder att om Hillary Clinton vinner valet så kommer Donald Trump och det republikanska partiet inte att acceptera valutgången.

Det är ett logiskt steg från alla försök att inskränka den allmänna rösträtten i republikanska delstater. Som nu har upphävts av flera federala domstolar.

Och om Trumpanhängare skulle öppna eld på valdagen så skulle det givetvis få skrämda väljare att stanna hemma.

Så långt har man alltså kommit i dagens USA att man har en total vettvilling som utan mer än ett ljumt repbulikanskt motstånd vänder ut och in på den amerikanska demokratin.

Det här kommer att ta en ände med förskräckelse.

Pressklipp:
AB,DN

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

13 thoughts on “Och nu, Donald Trump lovar ‘blodbad’ i USA om han inte vinner valet

 1. Christer W

  När folk inte kan påverka sin närhet och vardag, vad blir alternativet?
  En gång i tiden här var s starka, det fanns en aktiv sosse i nästan varenda buske, och de hade inflytande.
  I dag går direktiven uppifrån och förväntas verkställas av folk som inte längre har roll i samhället.
  Och det ser likadant ut vart än i världen vi ser.

 2. Bosse

  San: Du har självklart helt rätt i att USA inte är det enda landet som har de här problemen, och visst är det så att en “Berlusconi” i USA är betydligt värre för världen än samma typ av person styrande Italien. Fast nog tål det att fundera på varför den här populismen vuxit sig så stark och att politikerföraktet bara växer. Kanske dags för våra politiker att rannsaka sig själva för möjligen kan de väl själva ha en del i detta.

  1. roger

   Bosse: Japp, “Kanske dags för våra politiker att rannsaka sig själva” exakt! Washington och Bryssel behöver vakna innan det blir för sent.

  2. San

   Bosse,

   Helt ärligt, vet inte om det är politikerna i USA. Det handlar snarare om en sorts “radikalisering” av konservativa väljare i det här. Roger Ailes och Fox News har i 20 år pumpat ut något av den värsta propaganda jag någonsin har sett. Nu var det väl iofs på ett liknande sätt Berlusconi kom till makten.

   Utöver det har du “gerrymandering” valdistrikt har ritats om så att i många (de flesta?) valdistrikt är ett parti helt ohotat och därför saknar någonsomhelst vilja till kompromisser.

   Måhända är jag enögd, men jag skyller bara på republikanerna och deras medier. Sjön inbillar jag mig (hoppas?) att vi har nått vägs ände. 2016 är i princip sista chansen för en politiker i USA att vinna på en eurocentrisk nationalistisk innan demografin tippar över, troligtvis är det redan för sent. Sen kommer nog en ny konkurrerande politisk rörelse fram.

   Frågar du mig så kommer Demokraterna att bli det konservativa partiet under 20-talet. Bortsett från att de vinner så många minoriteter så har demokraterna klassiska Alliansen-väljare välutbildade i storstäderna.

   Min gissning är att det kommer ett vänsterpopulistiskt parti som kommer att konkurrera med Demokraterna. Men vi får se…

   1. roger

    Fast Europa ser det tungt ut för framöver, UKs diss av EU verkar bara borstats av likt mjäll från axlarna – “bara outbildade som röstade fel mot bättre vetande” (till stor del sant iofs) – vi kör på. Samma mentalitet som i 10år gött idioterna till stora framgångar som nu accelererar. Man måste börja prata lokalt bebisspråk så att Johnny mfl förstår helheten, det funkar inte att sitta på höga hästar och klappa varann på ryggen.

   2. Lennart

    San, mycket bra analys. Globaliseringen, utlokaliseringen, invandringen, allt har slagit hårt mot miljoner high-school- utbildade amerikaner i Mellanvästern och sydstaterna. Vilket är varför just Ohio och Pennsylvania nu har blivit vågmästarstater. Ett nytt multietniskt USA håller på att växa fram och det är något som de vita amerikanerna i mellanvästern och sydstaterna vägrar att acceptera.

    Jag ser det på mässan här i Austin med ens strid ström av invandrade ingenjörer från Indien och Kina som representerar det nya högutbildade USA.

    Frågan är om det republikanska partiet kommer att kunna överleva. Det kan knappast bli mer extremt.

    Faran är vad som skulle kunna hända om Trump förlorar och vägrar att erkänna sig besegrad. En bitter instabil person som dag för dag vräker ur sig personangrepp och okvädningsord mot allt och alla. Som alla tas upp på tidningarnas förstasidor. Den förste direkt instabile presidentkandidaten. En i sanning skrämmande situation.

 3. Bosse

  Det man borde fundera över är vad som gått så snett i USA att en vettvilling riskerar att få det stöd som behövs för att bli näste president.

  1. San

   Vet inte riktigt hur det skiljer sig mot de flesta länder i Europa där liknande partier får 15-25% av rösterna samt regeringsplats, ibland själva statsministerposten. Det som skiljer mest är väl att “vinner tar allt” gör att man med det procentuella stödet kan ta över det ena blocket helt. Samt att konsekvenserna med en Berlusconi i USA har betydligt större konsekvenser än om de styr i t.ex. Italien.

   1. San

    I ett val mellan Jimmie Åkesson och Mona Sahlin så inbillar jag mig att en avsevärd andel av Alliansens väljare hade stött Jimmie.

    Likaså så hade ju Jimmie Åkesson haft utmärkta chanser att gå vinnande ur ett “primärval” med nuvarande partiledare hos alliansens partier ifall bara borgerliga röstade.

    1. San

     Fast nu kommer ju inte Trump att vinna och Demokraterna kommer förmodligen att styra det hör landet 16 raka år. Vad som sen händer får man se, men det är nog oklart ifall Republikanerna kommer att finnas kvar som parti efter det.

    2. Lennart

     San, det tror jag med. Fast nu är väl Åkesson främst främlingsfientlig medan Trumps politik enbart går ut på att stå i rampljuset och skrika.

Comments are closed.