Politik

Drönartävlingar allt viktigare: National Drone Racing Championship i New York

Drönare handlar inte bara om små billiga och nyttiga och lätta flygburna plattformar för sensorer, kameror och video. Det handlar också om drönartävlingar som säkert snart kommer att platsa i OS. Bevis på hur populära drönartävlingar har blivit beskriver Nicole Puglise skriver i the Guardian: Surveillance sport: drone racing enters big leagues with ESPN broadcast
‘Pilots’ gathered for a test flight before the National Drone Racing Championship, a budding sport competitors hope will become an ‘everybody hobby’

A pack of drones whizzed across Governor’s Island against the backdrop of the Manhattan skyline. About the size of a plate, they whipped through the track of the second annual National Drone Racing Championship, piloted by racers in goggles standing a few yards away.

Friday was a practice day at the drone race, a sport that’s still in its infancy. But this weekend’s event is its big moment. For the first time in drone racing’s short existence, the competition will be broadcast on ESPN.

“We’re all really excited to have something to crown the industry and show what this is all about,” said competitor Zoe Stumbaugh, who began drone racing about two years ago.

Det finns mängder med nya teknologier, allt från 3D-skrivare till Big Data, AI och Maskinlärning till förarlösa bilar och just det, drönare.

Och drönare håller redan på att förändra världen. Dom är här för att stanna.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien