Politik

Förvåningen väntar dig på flygplatsen i Detroit och i rostbältet i Cleveland

Detroit Airport

Den gamla bilstaden Detroits toppmoderna flygplats.

Att flyga från Silicon Valley till rostbältsstaden Cleveland går inte direkt. Istället börjar man med att flyga till den gamla bilstaden Detroit, en gång USA:s stolta pärla, sedemera förpassat till att spela i samma liga som Hofors, ungefär.

Så att byt plan i Detroit på vägen till Cleveland är knappast något man ser fram emot. Eller inte? För när man väl landar på Detroits flygplats så är det på en splitterny flygplats som liga gärna kunde ligga i Zurich eller Berlin. Massvis med moderna butiker och ett illrött tåg som rusar fram ovanför den gigantiska korridoren med gater.

Detroits flygplats är trespråkig. Engelska, Japanska och Kinesiska.

Den enda missen är helt undermåliga toaletter, men man kan ju inte få allt.

Resan vidare från Detroit till Cleveland tar tjugo minuter i luften. Planet hinner inte riktigt starta förrän man måste landa. Clevelandflygplatsen ser betydligt mindre och mer luggsliten ut. Men den har ett plus. Det är jättenkelt att få tag på en Uber-bil där. Precis som i San Jose så har man ett speciellt väntområde där man ställer sig och beställer sin Uber.

Och jag bor på ett Europeiskt hotell som heter Aloft och alldeles utanför ligger Whole Foods och Trader Joe’s.

Allmogen är brådmogen och det gamla rostbältet håller på att skaka av sig rosten och bli betydligt modernare än jag hade trott vara möjligt.

Mer i morgon.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien